x

Politisk musikvideo: Rigtig Dansker

Politisk musikvideo: Rigtig Dansker

Valgkampen raser på fuldt blus. De danske sendeflader koger over af debatter, aviser og dagblade stempler dag efter dag nye sejrsherrer og tabere i overskrifterne, og gadebilledet er ophængt af valgplakater. Nationalpartiet går utraditionelle veje og har allieret sig med Chin Ono og Alex Ambrose om sangen "Rigtig Dansker". Se musikvideoen her forneden med deltagelse af blandt andet Nationalpartiets fremtrædende kandidat, digteren Yahya Hassan.

Budskabet i "Rigtig Dansker" er enkelt og lige til at forstå, der er ingen omsvøb eller politisk udenomsnak, det er: "Brune øjne, eller blå - vi er alle danskere." Og det kan vi således nu synge med på, det er nemlig en ganske fængende melodi.

I pressemeddelelsen skriver Nationalpartiet: "En masse kendte musikere og kunstnere har støttet os og tusind tak til Chin Ono og Alex Ambrose for sangen." De giver også udtryk for, at de ikke har smidt håndklædet i ringen, selvom de ikke har fået underskrifter nok til at stille op til det nyligt udskrevne folketingsvalg og opfordrer til, at man fortsat sender dem vælgererklæringer.  

"Rigtig Dansker" kan downloades via partiets hjemmeside her.

Om det musikalske indspark også inspirerer andre politikere til at gribe mikrofonen er ikke godt at vide. Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har tidligere selv gjort sig bemærket som sanger. I 2007 åbenbarede han spontant sit sangtalent for et overrasket publikum i Tivolis Grøften med et tysksproget repertoire. Efterfølgende udgav han i 2008 et julealbum med kæresten - og bakkesangerinden - Dot Wessman, og så sent som sidste år annoncerede de en ny kommende udgivelse. Måske de har inticament til det nu?

Indtil da kan du se Nationalpartiets musikvideo "Rigtig Dansker" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA