x

Copenhagen Jazz Festival klar med det fulde program

Copenhagen Jazz Festival klar med det fulde program

Det er 37. gang, at Copenhagen Jazz Festival løber af stablen i år - og med mere end 1250 koncerter på omtrent 100 spillesteder i København og på Frederiksberg, må man sige, at byen lever op til sit ry som dansk jazzhovedstad. Nu er det fulde program så også endelig på plads, og der er blandt andre tale om interessante amerikanske tilføjelser.

Fra Amerika får det københavnske jazz-publikum nemlig blandt andre Kurt Elling (billedet), Larry Graham, The Bad Plus Joshua Redman, Yellowjackets, Bill Frisell og Jason Moran. Men der er også tilføjelser i form af koncerter fra henholdvis Marilyn Mazurs "Shamania", Jakob Bro & The Songs of Pau Motian og Ibrahim Electric, som vil blive spillet på Frederiksberg Brandstation - og nævnes skal også det nye verdensmusiktema "Urban World Nights", som løber af stablen i Pressen/Politikens Hus med blandt andre Orlando Julius og Totó la Momposina. 

Jazz-festivalen har i forvejen et spækket program med tre store hovednavne, der består af deciderede stjerne-par: Det historiske møde mellem Chick Corea & Herbie Hancock, som har været udsolgt længe, det brasilianske topmøde mellem Caetano og Veloso og Gilberto Gil, som har været musikalske ambassadører for deres hjemland siden Tropicalia-bevægelsen i slutningen af 60'erne, og det tredje, og meget glamourøse møde, mellem ingen ringere end Tony Bennett og Lady Gaga, der sammen vil indtage Plænen i Tivolig midt i festivalugen med projektet "Cheek to Cheek. 

Copenhagen Jazz Festival finder sted den 3.-12. juli, og du kan se de fulde program lige her

Har du lyst, kan du i aften klokken 19:00 tage til release-fest i KoncertKirken i anledning af, at det endelige, trykte program og den officielle festivalplakat for Copenhagen Jazz Festival 2015 er på gaden. Der vil være livejazz, dj's og øl - og ikke mindst kan du få et eksemplar af årets program. Fri entré.  

Læs i øvrigt hele GAFFAs festivalguide 2015 på gaffa.dk/festivalguide


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA