Nyhed

Psyched Up Janis bliver genfortolket på hyldestalbum

En ny generation af danske musikere fejrer Sune Wagner og Jakob Jørgensen

Hvordan lyder Psyched Up Janis-klassikere som "I Died In My Teens", "I Think You Suck!" og "Evil Beauty", når de bliver genfortolket af unge danske artister som Kissaway Trail, CODY, The Eclectic Moniker, Shiny Darkly og Howl Baby How? Det finder fans af Psyched Up Janis snart ud af, når der den 3. august udkommer et hyldestalbum: "Psyced Up Janis Re-recorded". 

Psyched Up Janis gjorde sin entré på den danske musikscene i 1994 med albummet "Swell", som siden har fået klassikerstatus. Bandet - bestående af sanger og guitarist Sune Wagner og bassist Jakob Jørgensen (på det første album bestod gruppen også af trommeslager Martin Bjerregaard) - satte deres præg på musikscenen gennem to yderligere studiealbums, nemlig "Beats Me" fra 1997 og "Enter the Super Peppermint Lounge" i 1998. Gruppen sagde stop i 1999 og blev så gendannet ti år senere for en kort bemærkning - og sidste år, i anledning af 20-året for "Swell", tog de på en decideret Danmarksturné og blev mødt af et stadigt begejstret publikum. 

Begejstring er også grunden til, at nogle unge, danske artister nu er gået sammen om at skabe et hyldestalbum til Psyced Up Janis. Desuden medvirker gamle kendinge i form af PowerSolo, som har genindspillet "Wild Youth" og Trentemøller, der her remixet Howl Baby Howls version af "I Think You Suck". Du kan se den fulde trackliste med alle de medvirkende kunstnere nedenunder.


Overskuddet for salget af det nye album går ubeskåret til Bryd Tavsheden, som arbejder med forebyggelse af familie- og kærestevold - en sag som Sune Wagner personligt har valgt, at overskuddet skal gå til. 

Albumomslaget er en genskabelse af det klassiske "Swell"-omslag – med den samme rødhårede René i det samme smækbuksoutfit, men med fiskestangen erstattet af et jagtgevær og fisken af en fasan.

Billedet er taget af den internationalt anerkendte fotograf Søren Solkær, der har fotograferet navne som U2, R.E.M. og The White Stripes, og for en del år siden arbejdede Sune Wagner som Solkærs assistent.


Allerede nu kan du lytte til CODY's version af "Died In My Teens" lige her

Trackliste: 

1. Shiny Darkly: "Evil Beauty"


2. Howl Baby Howl: "I Think You Suck!"

3. The Eclectic Moniker: "Strange Bier"

4. CODY: "I Died In My Teens"


5. PowerSolo: "Wild Youth"

6. Snaredrum: "Tanked & Gone"

7. Sleep Party People "Lost Out There"


8. Metal Ghost: "Far Away N.Y.C."

9. Kissaway Trail: "Wild Flames of Love"

10: Chorus Grant: "Modest Us/Special One"


11: Howl Baby Howl: "I Think You Suck!" (Trentemøller remix)

12: Space Program: "Fragments, Fragmented"


ANNONCE