x

Ny ballade om Ian Curtis' selvmordshus

Ny ballade om Ian Curtis' selvmordshus

"Fuck køberen!" Det var forretningsmandens Hadar Goldmans udbrud, da han hørte, at en anden var ved at købe huset, der har tilhørt frontmanden fra Joy Division, Ian Curtis, skriver NME. 

Hans pointe var, at der ikke er grund til at eje netop det hus, hvis man kun skal æde, drikke og skide, når det nu er et ganske specielt sted. 

Hadar Goldman ønsker derfor at ombygge Ian Curtis hjem til et levende museum, hvor fans kan være med til at indrette galleri, studie eller noget helt tredje, som kan være med til at skabe et kreativt center. 

Tdligere guitarist i Joy Division, Bernard Sumner, ser dog noget anderledes på sagen. Han mener, at museumsplanerne er morbide og ender med at blive et monument over Ian Curtis' selvmord. 

Det kalder Hader Goldmand for "100% bullshit." Han fremhæver netop, at stedet skal være et levende hus med produktion, en katalysator for kunst og kreativitet og ikke et gotisk valfartssted. Hans planer er at forvandle tragedien til noget positivt. 

Forretningsmanden fik skødet til huset på 77 Barton Street i Macclesfield for 190.000 pund (1.956.658 DKK). 

I år er det 35 år siden, at Ian Curtis tog sit eget liv i det omtalte hus. Han blev 23 år og forlod denne verden et par dage før, Joy Division skulle indlede deres USA-turné.

Hør Joy Division-klassikeren over dem alle, "Love Will Tear Us Apart" her: 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA