x

The Doors-tema på DR2

The Doors-tema på DR2

I år er det 40 år siden, The Doors udsendte deres selvbetitlede debutalbum, hvis betydning for rockmusikken ikke kan overvurderes. Fire år efter at pladen udkom, var eventyret allerede forbi, da Jim Morrison døde i sit badekar i Paris, mærket på krop og sjæl af sin hedonistiske levevis.

På DR2 synes man, at 40 års jubilæet bør fejres på behørig vis, så derfor dedikeres en hel tema-udsendelse – to timer og 30 minutter – til det californiske band.

I løbet af udsendelsen vises friske interview med The Doors-medlemmerne Robbie Krieger og Ray Manzarek, en legendarisk live-koncert med L.A.-gruppen optaget af DR i TV-byen i 1968, samt dokumentarfilmen "Ingen Slipper levende herfra – The Doors hyldest til Jim Morrison".

Gruppen bliver også kommenteret fra et dansk perspektiv, når forfatteren Vagn Lundbye fortæller om dengang, han i 1968 tilbragte en dag med gruppen i København. Endelig taler DR2 med 23-årige Didde, der er The Doors-fan og ville ønske, hun levede i 60'erne, men må nøjes med de danske The Doors-kopister Strange Days.

Tema-udsendelsen "The Doors – myten bag dørene" vises lørdag den 28. april kl. 20.00 på DR2.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA