x

Distortion-fest på Langebro: Hurtigt væk, som en sæbeboble

Distortion-fest på Langebro: Hurtigt væk, som en sæbeboble

Se masser af billeder fra ravet her

Det ikoniske 4 Minute Rave (der i år hed 4 Minute Rave II) er et rigtig godt billede på Distortion som helhed: Et kaos i kontrollerede rammer. Sanktioneret skørhed. En vild idé, der lykkes.

Ideen med at lukke en af byens store trafikårer, hejse broportene for at feste igennem der midt på broen og midt på asfalten i fire minutter, og så lukke dem igen, er noget, der kun kan lade sig gøre, når hele byen accepterer, at sådan er det altså i hovedstaden lige de her fire dage i juni.

Og så er det heller ikke værre. En hurtig fest på broen tager ikke længere tid, end når en båd sejler igennem. Hvis alle er med på ideen, altså. Og det er de. Ti minutter efter, og det hele er overstået. Folk er strømmet ned ad trapperne. Trafikken kører igen. Der står knapt nok en øldåse tilbage. Det er rutineret afviklet. Så rutineret, at det næsten virker som rutine.

Pænere end valgplakaten, helt sikkert
Faktisk opstod nogle af de smukkeste øjeblikke ved dette års 4-minutters-rave rundt omkring selve begivenheden.

Som her, halvanden time før de fire minutter, der er programlagt til kl. 23 på Distortions første aften. Der er ikke andet at se på broen end 3 hvide kassevogne og en lille stabel højttalere. Og to piger, der sætter et guidende skilt op ved trappen ned mod festen, der holdes under Langebro samme nat.

Eller samtidig under broen, hvor Jesper Kongshaugs lysinstallation virkelig kommer til sin ret i det blånende tusmørke og med en svindende fuldmåne på vej op i horisonten. De belyste bropiller giver den første Distortion Club-nattefest en vild indgangsportal.

Og så går festen i gang på broen.
Den grønne Distortion-raverbus nummer 666, der tidligere holdt parkeret foran Dan Hostel med gamle Madonna-tracks blæsende ud over brostenene, står nu på tværs af kørebanen. Ved siden af, lyskasser. Musikken er ligegyldigt hitliste-basset på det her tidspunkt, men folk hopper til hvad som helst, og det gør de så, så man kan mærke vejbanen duve blødt under fødderne.

På taget af 666-bussen står et lille orkester: saxofon, trompet, trækbasun og lilletromme. Og fem fotografer. Fire musikere, fem fotografer. Der er noget meget typisk for anno 2015 over dén fordeling. Og op ryger broen, mens de spiller en meget ukøn version af det velkendte Star Wars-theme.

Aftenens næste stjerne: Den farvede laser placeret på omkring niende etage i DanHostel-bygningen, der kaster fine lysnet gennem aftenmørket, hen over folks hoveder, og ender i bølger på den hejste asfaltbro. Mens Major Lazer og MØs "Lean On" får broen til at bounce endnu mere igennem.

Og bum, så er det slut. Broklapperne ryger ned. Folk strømmer ned fra broen med en beundringsværdig indrestyring, eller som suget væk af effektivitetsmagneter. Klokken 23.10 finpudses asfalten af to små fejevogne. Knapt fire minutter efter vil trafikken køre normalt.

Voldsomt grebet blev man ikke af begivenheden. Men det er noget særligt at bo i en by, hvor den slags kan afvikles så gnidningsfrit, at det næsten bliver usynligt. 

Og så er Distortion i gang.

Se masser af billeder fra ravet her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA