x

Guide: Fem stærke sange på Fars Dag

Guide: Fem stærke sange på Fars Dag

Den har endnu ikke vundet samme popularitet herhjemme som "Mors dag." Men der er ikke desto mindre Fars dag denne fredag - og hvorfor ikke markere dagen og hylde alle fædrene derude med en hurtig guide til nogle stærke sange med netop far i fokus. Den kommer her lige:
 
1. Elvis Presley - Don't Cry Daddy (1969)
 
Det bliver ikke meget stærkere end denne Presley-single, skrevet af Scott Davis og indspillet af "The King" over to sessions i januar '69. Mor er borte - vi ved ikke om hun er død eller blot rejst - og tilbage sidder en far i opløsning og synger linier som.
 
"Today I stumbled from my bed with thunder crashing in my head / my pillow's still wet from last night's tears / And as I think of giving up, a voice inside my coffee cup kept cryin out / Ringin' in my ears: Don't cry, daddy / Daddy, please don't cry."

2. Cat Stevens - Father & Son (1971)
 
Ikke så meget fædrekærligheden som generationsmodsætningen er i fokus i dette højdepunkt fra the artist formerly known as Cat Stevens. "How can I try to explain / 'cause when i do he turns away again / it's always been the same, same old story" lyder det blandet andet i en mildest talt veloplagt vokalpræstation fra den følsomme singer/songwriter.

3. John Lennon - Beautiful Boy (1980)
 
I 1975 forsvandt popikonet John Lennon fra rampelyset for at hellige sig samværet med sønnen Sean. Fem år senere blev han skudt uden for sit hjem og døde – men havde forinden nået at udgive den modne popplade "Double Fantasy."
 
Her finder man blandt andet den stadig rørende "Beautiful Boy," hvor en far på ganske hudløs vis synger om den ubetingede kærlighed til sin søn. Se den officielle video her – inklusive hjemmevideo-optagelser med Lennon & søn.

4. Rasmus Seebach - Den jeg er (2009) 

Jeg var solgt til Seebach (billedet), da jeg første gang hørte denne hjerteskærende sang til hans far, den afdøde dansktopmusiker Tommy Seebach. "Du behøver ikke sige undskyld / for du har gjort mig til den jeg er," synger Seebach junior blandt andet i dette patosfulde pophøjdepunkt. 

5. Jokeren - Kun os to (Feat. Pauline) (2014) 
 
Den danske rapper Jesper "Jokeren" Dahl valgte at runde sit 2014-udspil "Dansker" af med denne vemodige sag, hvor han besynger det savn, som er forbundet med kun at have sit barn på deltid. "Ligger bag mig nu / der er kun dig og du / Si'r 'farmand' på en måde / der får mig til at tro," hedder det blandt andet fra den modnede drengerøv.

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA