x

Se Björk malke en sten

Se Björk malke en sten

Tidligere på året udgav hun det efter sigende sublime skilsmissealbum "Vulnicura," og i skrivende stund har den 49-årige islandske sangerinde Björk indledt koncerterne i kølvandet på albummet; hele seks stjerner tildelte GAFFAs gæsteanmelder John Fogde, da han rapporterede hjem fra Carnegie Hall, New York, i maj.

Nu er Björk, som som i marts udsendte en video til "Vulnicura"-skæringen "Family," så klar med en video til albummets åbningssang, "Stonemilker." Og naturligvis kan en almindelig musikvideo ikke gøre det for den teknologi-begejstrede excentriker, som gennem karrieren har stået bag adskillige mindeværdige musikvideoer.

Andrew Huangs video til "Stonemilker" tillader beskueren at opleve Björk fra forskellige vinkler på en strand ved Reykjavik, og fans med den rette browserteknologi vil kunne navigere rundt i videoen med musen. Du kan se videoen nedenfor.

"Vulnicura" er frugten af Björks brud med partneren Matthew Barney, og for nylig kunne medier rapportere om en bitter skilsmissestrid mellem det tidligere par. Albummet følger efter "Biophilia" fra 2012, som var ledsaget af en ambitiøs, interaktiv dimension.

Sidstnævnte kunne opleves ved de efterfølgende koncerter, iøvrigt dokumenteret på dvd tidligere på året under titlen "Biophilia Live."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA