x

Gravy på vej med toer

Gravy på vej med toer

Billede: Anders Find

16. april – på Dronningens fødselsdag, såmænd, så det var måske en gaveidé? – udgiver den københavnske gruppe Gravy sit andet album ”Glory To Our Brilliant Name”, opfølgeren til den selvbetitlede debut fra 2005.

Gravy er centreret omkring sangeren og sangskriveren Nikolaj Grummesgaard, der både på det nye og det forrige album bliver/blev bakket en lang række musikere med stor erfaring på den mere alternative del af den danske musikscene – på det nye album er det bare lidt nogle andre end dem, der var med på etteren.

Også musikalsk har Gravy udviklet sig, for hvor det første album fokuserede på en blanding af skæv pop og mere eller mindre alternativ rock, et sted mellem Pixies, Pavement og Beach Boys og meget andet, så har Grummesgaard på sit nye album også ladet sig inspirere meget af 70’ernes psykedeliske rock. Og som pladeselskabet PonyRec skriver:
”Grummesgaard har selv – i kunstens tjeneste og i sin stræben efter den perfekte udsyrede lyd – efterprøvet pladen og underkastet sin krop og sjæl de nødvendige medikamenter.” Jamen dog!

Og som om det ikke var nok, så oplyser PonyRec også, at Gravys trommeslager Erik Toffer under indspilingerne fik smadret et par briller i en ophedet diskussion med Nikolaj Grummesgaard (bemærk navnet!) Uhauha...

Nåja, vi kan da også lige få præciseret Gravys lineup:

Nikolaj Grummesgaard (ex-Godless Wicked Creeps, ex-The Defectors): Vokal, guitar - Jan Damage (The Violet Hour, Little Jimmy Reeves): Synth, orgel, vokal - Anders Bo Rasmussen (A Kid Hereafter, Sygdom, ex-Traening, ex-Complete): Guitar, vokal - Jakob Blaabjerg Pedersen (Johnson & Malone): Bas – Erik Toffer: Trommer – Daniel Kruse: Trommer.

Gravys hjemmeside

Gravys MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA