x

Eksemplar af The White Album med Charles Manson-autograf på auktion

Eksemplar af The White Album med Charles Manson-autograf på auktion

Et eksemplar af The Beatles' 1968-dobbeltalbum "The Beatles", også kendt som "The White Album", hvorpå den amerikanske massemorder Charles Manson og flere medlemmer af hans kult The Manson Family angiveligt har skrevet deres autografer, er sat til salg på auktionssitet iOffer.

Charles Manson var dømt for sin planlægning af en række mord i Los Angeles i 1969, hvor skuespillerinden Sharon Tate, som var gift med den også senere berygtede filminstruktør Roman Polanski blev et af ofrene, mens hun var gravid i ottende måned. Charles Manson sidder stadigvæk fængslet på livstid i Corcoran State Prison i Californien.

Albummets tekster har haft stor indflydelse på Charles Mansons kult, "The Manson Familiy", og ved et af mordene skrev de en af sangtitlerne, "Helter Skelter", på offerets køleskabsdør.

Albummet på iOffer står til en købspris på 49.000 dollar. Hverken Manson eller medlemmerne af hans kult får del i indtægterne ved salget.

Forsiden af albummet har underskifter af Charles Manson og flere medlemmer af The Manson Familiy: Susan Atkin, Leslie Van Houten, Charles "Tex" Watson og Pat Krenwinkel. Salgsannoncen lyder såedes:

"Underskrifterne blev givet til en mand, som dengang var sammen med "familien" under et ophold på Spahn Ranch. Jeg vælger ikke at nævne hans navn her. Han fik albummet signeret i fængslerne, hvor medlemmerne af "familien" afsoner dommen, blandt andet i fængslerne Corcoran State Prison og California Correctional Institution for women."

På albummet er der ved siden af underskrifterne lavet en tegning af Charles Manson, og der er skåret i coveret, formodentlig fordi fængselspersonalet skulle gennemtjekke albummet for mulige smuglervarer, inden det blev indført i fængslet.

Ægtheden af underskrifterne er ikke blevet bekræftet, men auktionssiden vil altid "sende materiale tilbage, hvis underskifter eller lignende viser sig ikke at være ægte."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA