Virgin Suicide: Her er fem sange, vi tripper på lige nu

Virgin Suicide: Her er fem sange, vi tripper på lige nu

Danske Virgin Suicide har netop udgivet deres selvbetitlede debutalbum, som GAFFAs anmelder Kristoffer Veirum har tildelt fire fine stjerner og blandt andet skrevet følgende om:

"På deres debut sender den københavnske kvintet lytteren tilbage til 80'ernes "jangly" guitardrevne indiepop, hvor særlig The Smiths var bannerførere for en særlig britisk, altomfavnende hjerteve og længsel." (...) "Albummet er stramt produceret af Lars Vognstrup (Lars & The Hands of Light), og det er mixet i L.A. af Sune Rose Wagner, der også har siddet i co-producerstolen. Det bevirker til en sammenhængende lytteroplevelse, hvor der er kælet for detaljerne. Læs hele anmeldelsen her

I anledning af debutalbummet har vi fået Virgin Suicide til at lave en videoplayliste med fem kunstnere, de lytter til lige nu. Se videoerne her:

"Fem sange, vi elsker lige nu. Vi har taget fire aktuelle numre med og en all time favorite, som vi stadig er oppe at køre over! 

Tame Impala – 'Cause I'm A Man:

Klart det bedste popnummer, der er udgivet i år! Alt spiller egentlig bare. Klasse tekstskrivning, klasse melodiskrivning og sprød produktion, som både lyder skarpere og dyrere end det gamle, men stadig tydeligt af Tame Impala. 

Blur – Lonesome Street:

Comebackalbummet fra Blur var ikke bare længe ventet, det var også længe frygtet. Men der er intet at frygte! De lyder som Blur, og den her groovy albumåbner har samme flabethed, som de altid har haft. 

The Raveonettes – Z-boys:

Vi elsker jo Sune – og nummeret her fra Raveonettes' nyeste plade er en elskværdig reminder om opfindelsen af en skaterboy og ikke mindst en af barndommens yndlingsfilm "Lords of Dogtown". Storslået og fyldt med Cali-vibes. 

Waldo and Marsha - You're The Woman I Desire:

Det her danske band er bare for fedt. Smooth lydbilleder og klasse sangskrivning – som det for eksempel fremgår af nummeret her. De ligner et indieband, men det kunne lige så godt være et top 10-hit.

The Jesus and Mary Chain – Head On:
Tid til en all time favorite. Det her nummer har vi altid optur over, når vi hører sammen. Det er et ekstremt band på alle måder, lyden er pumpet og maskinel, men omkvædet er eminent følsomt. De er de bedste af rockromantikerne! Husk dem lige, alle jer der skal på North Side i weekenden."

Du skal naturligvis heller ikke snydes for Virgin Suicide selv – her kommer musikvideoen til deres sang, der også hedder "Virgin Suicide":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA