Nyhed

Dansk musik er en milliardindustri, siger ny branchestatistik

Salg af øl til livekoncerter bidrager væsentligt til dansk økonomi

Billedet: Rasmus Seebach, den bedst sælgende danske kunstner i Danmark de sidste seks år

"Dansk musik bidrager væsentligt til samfundsøkonomien", hedder det i en af ingeniør og konsulent-firmaet Rambøll netop udarbejdet rapport om den danske musikbranches tilstand i 2014. Ifølge den genererer dansk musik milliarder til samfundsøkonomien og sikrer beskæftigelse på en lang række områder.

Salg af indspillet musik samt livemusik var i 2014, ifølge rapporten, de største kilder til musikbranchens gode omsætning. Den indspillede musik udgjorde således 38,6 procent af omsætningen og livemusik intet mindre end 57,3 procent.


Det er streaming, download, radio og salg af cd'er, der skovler penge ind til den danske musikindustri, og ved livekoncerter spiller salg af mad og drikkevarer en ikke ubetydelig rolle, idet hele 46 procent af denne omsætning i 2014 var relateret hertil. 8 procent af den danske musikbranches omsætning bestod i 2014 af musikeksport, som dækker over både musikturisme til Danmark og eksport af dansk musik.

Rapporten er udarbejdet i samarbejde med IFPI, Koda, Dansk Live, Gramex og DMF. Det er tredje år i træk, Rambøll og disse organisationer arbejder sammen om en branchestatistik.

"Arbejdet viser, at branchen med en bruttoomsætning på 6,8 milliarder er en milliardindustri, der bidrager væsentligt til det danske samfund", udtaler direktør i Rambøll, Henrik Rosenberg Seiding, der i dag præsenterer rapporten på Folkemødet.


Grundet "metodiske forbedringer" er tallene for 2014 dog ikke direkte sammenlignelige med tallene fra de foregående år, understreges det i rapporten.

Download rapporten her

ANNONCE