x

Mike Skinner fra The Streets fortæller om sine nye projekter

Mike Skinner fra The Streets fortæller om sine nye projekter

Det er fire år siden, at Mike Skinner lagde The Streets på hylden med en afskedsturné til blandt andet NorthSide, og siden er der løbet en del vand under broen. NME har taget en snak med den engelske producer, der mellem politik, dokumentarfilm og musik er travlere end nogensinde før. De har blandt andet stillet ham følgende spørgsmål.

Du har været i studiet med Dave fra det Manchesterbaserede kunstkollektiv Murkage. Hvad har I arbejdet på?

– Grundlæggende har vi processeret en masse ting, vi har lavet i forskellige studier til "Tonga"-albummet, som er en klubaften, vi laver. Der optræder en masse vidunderlige mennesker, som har været nede og feste med os i klubben. Det er mig og Dave, og andre Murkage-gutter såsom Gaika. Opskriften er både rap og r'n'b. Det er ret amerikansk i måden, vi har støbt det sammen, men det er primært den nordiske/Sheffield baslyd – en form for garage på speed, hvilket er hvad speed-garage var, men vores er endnu hurtigere.

Kommer du til at rappe på albummet?

– Nej, men jeg synger muligvis. Vi er ret nede med den autotunede lyd – det passer godt til viben.

Du har også arbejdet på remixes, inklusive en skæring af Slaves' "Cheer Up London" med Jammer. Du er blevet en lidt af en jonglør.. 

– Jeg synes ikke, at der er noget, der har ændret sig – det udspringer af den samme ting. Jeg var inde i både produktion, historie og optræden, da jeg lavede The Streets. Jeg har stadig alle disse elementer, men jeg skilte mig af med The Streets. I Tonga praktiserer jeg stadig historiefortælling, hvilket er de dokumentariske ting; og jeg producerer stadig, hvilket er remixes. Mit liv har ikke rigtig ændret sig – det ser bare sådan ud. 

Siden du skilte dig af med The Streets, har du arbejdet mere mere under radaren. Er du glad for det?

– Det er lettere. Det er selvfølgelig fedt at være nogenlunde berømt og have folk, der fortæller dig, hvor fantastisk du er, men det er også fedt at kunne gå ud uden at behøve at tale med nogen.

Hvad er den nuværende situation med dit pladeselskab The Beats, og bliver Tonga-albummet snart udgivet?
 
– Der sker ikke noget med The Beats lige nu, men jeg har en ting, der hedder Mike Skinner, som er ret opfindsom, så jeg vil udgive albummet derfra.
 
Mike Skinner nåede at udgive fem album med The Streets, fra debuten "Original Pirate Material" i 2002 til og med "Computers and Blues" fra 2011 og er især kendt for hits som "Don't Mug Yourself" (2002), "Dry Your Eyes" (2004) og "When You Wasn't Famous" (2011).
 
Se musikvideoen til The Streets' "Don't Mug Yourself":
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA