x

Brev fortæller, hvorfor The Clashs debutplade var to år forsinket i USA

Brev fortæller, hvorfor The Clashs debutplade var to år forsinket i USA

Et af punkens vigtigste navne, The Clash, blev dannet i England i 1976, og sammen med blandt andet Sex Pistols var de med til at definere punken. I 1977 udgav de så deres debutplade, "The Clash", og selvom den var velmodtaget af både anmeldere og lyttere, så blev den ikke udgivet i USA – i hvert fald ikke før 1979.

Det var en ung punk-fan fortørnet over, og han skrev derfor et brev til bandets pladeselskab, Epic Records, der gav ham et meget detaljeret svar tilbage.

Ifølge direktøren for pladeselskabet, så var The Clash et fortrinligt live-band, men deres plade var for dårligt produceret og havde ikke det samme niveau som Sex Pistols. Og af frygt for manglende spilletid i radioen valgte selskabet at droppe det unge punkband. Det betød, at de amerikanske fans måtte importere pladen selv, og det blev der gjort i stor stil. Pladen var i året 1977-1978 det mest importerede album med over 100.000 eksemplarer.

Man lavede så efterfølgende en finpudset version, der var tilpasset til det amerikanske marked i 1979, et år efter at  deres anden studieplade, "Give 'Em Enough Rope", udkom... i USA. 

Du kan læse Epic Records' svar i sin helhed på bloggen Punk Before Punk her

Ellers kan du jo genhøre titelsangen fra deres tredje udgivelse, "London Calling" fra 1979:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA