x

Beyoncé bliver beskyldt for plagiering

Beyoncé bliver beskyldt for plagiering

I kølvandet på sagen mellem Pharrel Williams, Robin Thicke og Marvin Gayes' familie er det nu Beyonce, der står i skudlinjen. Hun er blevet beskyldt for plagiering af sin korsanger Ahmad Lann, bedre kendt under kunstnernavnet Javon. Han mener, at der er slående lighed mellem hans eget nummer "XOXO" og Beyonces landeplage "XO" fra 2013, og kræver derfor mere end 46 millioner i erstatning.

Radar Online har fået fingre i retsdokumenter, hvor Lane forklarer, at han gav sin sang til Beyoncés korsangerinde, Chrissy Colins, da de begge sang kor for en anden kunstner. Hun skulle derefter havde givet den videre til Beyoncé, som lod inspirationen få lidt for frit løb.  

Laner mener, at Beyoncé har kopieret de første fire takter af en otte takters-melodi, der derefter er blevet loopet. Beyonces advokat tager til genmæle ved at slå fast, at "de to omtalte værker er fuldstændig forskellige sange, der hverken dele tekstlige eller musikalske ligheder, andet end bogstaverne X og O." Også Beyoncé benæger alle anklager og beskriver dem som "vage og kryptiske."

I retsdokumentet står ligeledes, at Lane aldrig har ansøgt om ophavsrettigheden til sin sang, og Beyoncés advokater kræver derfor, at sagen afvises. Du kan selv bedømme lighederne her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA