x

Sangskrivere med internationalt snit på Spot

Sangskrivere med internationalt snit på Spot

De sidste mange år har Spot-festivalen haft fokus på singer-songwriter-scenen i Skandinavien, og 2007 skiller sig ikke ud i denne henseende. Her følger en liste over årets singer-songwritere.

På hjemmefronten får festivalens publikum lejlighed til at stifte bekendtskab med Alice Rose (billedet), der til dagligt har base i Köln og fremfører sine sange på computer, legetøjsmotorsav, violin mv.

Mouritz/Hørslev Projektet er et tvær-atlantisk, men dansksproget samarbejde, mellem den New York-bosiddende sangskriver Mads Mouritz og tekstforfatteren Lone Hørslev.

Marie Fisker byder indenfor i sit univers med bittersøde toner af rock, blues og country, CS Nielsen (tidligere kendt som Country Stig) brummer sin støvede country-americana, HellraiserTen giver smagsprøver på deres skramlede og minimalistiske sovekammer-indie, og Katrine Ottosen fremfører lavmælt, elektronisk pop.

Fra hinsidan får festivalen besøg af Tobias Fröberg, der netop har skrevet pladekontrakt med det store engelske pladeselskab PopTones. Han får selskab af landskvinden Ebba Forsberg, der har turneret med både Lilith Fair og åndsbeslægtede Neil Finn.

Fra Island kommer multitalentet Pétur Ben, der er sprunget ud som leverandør af kringlet og alligevel catchy sangskriverkunst. Hans ven og kollega, Helgi Jonsson, lægger også vejen forbi Århus med sin store stemme og sine mørke, guitardrevne sange.

Endelig finder to norske navne vej til Århus i festivaldagene, nemlig Elvira Nikolaisen og Susanne Sundfør, der begge har afsæt i den nordamerikanske singer-songwriter-tradition og finder inspiration hos navne som Jackson Browne og Joni Mitchell.

Som et parallelt forløb indenfor festivalens rammer er projektet "Nordic Cowriters" sat op. Her skal tolv kunstnere arbejde sammen parvis om at skrive sange på en uforstyrret location i ugen op til festivalen, hvorefter de præsenterer resultaterne af arbejdet på en af festivalens scener.

På listen over deltagere genfinder man Helgi Jonsson og CS Nielsen, som får følgeskab af ligeledes danske Jimmi Andersen, Sara Grabow, Kajsa Vala og Mads Langer, færøske Lena Anderssen, grønlandske Angu Motzfeldt, norske Marte Wulff og Thom Hell og svenske Josefina Sanner.

SPOT Festival 2007 finder sted i det centrale Århus den 1.-2. juni.

Spot Festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA