Nyhed

Tidligere Roskilde-chef ny direktør for Aarhus Festuge

Rikke Øxner overtager pladsen efter Jens Folmer Jepsen


Aarhus Festuge har ansat 50-årige Rikke Øxner, tidligere kunstnerisk leder af Roskilde Festival, som ny direktør. Hun tiltræder i oktober efter dette års festuge og afløser Jens Folmer Jepsen, som har stået i spidsen for Aarhus Festuge i ni sæsoner.

Rikke Øxner har arbejdet i 20 år for Roskilde Festival, hvoraf hun de seneste mange år har været del af ledelsen og senest kunstnerisk direktør, inden hun forlod Roskilde Festival kort efter sidste års festival. Hun er uddannet cand. mag. i massekommunikation og massekultur. 

Rikke Øxner har et stort netværk inden for musik og kultur i både ind- og udland og har mange års erfaring med samarbejder, forhandling og kontraktarbejde nationalt og internationalt. Hun har siden 2012 været medlem af bestyrelsen for Fonden Aarhus 2017 og besidder derfor også et bredt kendskab til kulturen i Aarhus og Midtjylland.

Formand for Aarhus Festuges bestyrelse, borgmester Jacob Bundsgaard udtaler:


"Med ansættelsen af Rikke Øxner lægger vi trygt festugens fremtid i hænderne på en kulturel kapacitet og ildsjæl, som vil kunne lede Aarhus Festuge frem mod, gennem og efter 2017, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad. Festugen har valgt en ny direktør, som medbringer et stort kunstnerisk overblik og ledelsesmæssig erfaring parret med et sikkert blik for nye vinkler og udvikling." 

Rikke Øxner:
"Der findes ikke mange kulturbegivenheder af Festugens kaliber, og jeg er usigeligt glad for at få lov til at være en del af en organisation med så mange muligheder, så højt til loftet, så stor bredde og med så stolte traditioner. Og netop stolthed; den stolthed, man møder omkring Festugen giver en ganske særlig energi, som det er en gave at få lov til at arbejde med. Samtidig har Aarhus som by og hele regionen jo store planer og visioner på kulturens område i disse år, så jeg kan ikke forestille mig noget bedre tidspunkt eller sted at skulle slå mine folder de kommende år. Jeg kommer til at tælle dagene frem til 1. oktober."

Rikke Øxner ansættes som direktør for Aarhus Festuge på en fireårig kontrakt frem til oktober 2019.


GAFFA har ringet til Rikke Øxner for at få en kommentar om hendes nye job.

Hvorfor valgte du at søge jobbet som direktør for Aarhus Festuge?

– Jeg trængte til at lave noget nyt efter 20 år på Roskilde Festival, og da jeg læste om jobbet på Aarhus Festuge, var der noget, der trak i mig, og jo mere jeg tænkte over det, jo mere oplagt var det at søge det. Det er jo ligesom Roskilde en kæmpestor kulturbegivenhed, hvor man arbejder med noget i et år, og så bliver det ét stort brag over en uge. Og det handler ligesom Roskilde om at skabe møder mellem kultur og mennesker.


Du har et kæmpestort netværk inden for musikverdenen. Betyder det, at vi kan regne med, at musikprogrammet på Aarhus Festuge nu bliver opprioriteret?

– Det er klart, at jeg har et stort kendskab til musiklivet, men nu vil jeg gerne lige mødes med bestyrelsen og medarbejderne først og i gang med det daglige arbejde, inden jeg vil udtale mig mere indgående om, hvad der kommer til at ske. Men Aarhus Festuge er en meget bred kulturfestival, og det bliver ikke en musikfestival, fordi jeg bliver leder.

Vil du flytte til Aarhus nu?


– Ja, det gør jeg, men jeg vil dog også beholde min lejlighed i København. Men jeg kommer til at opholde mig i Aarhus så meget som overhovedet muligt.

Aarhus Festuge blev første gang afholdt i september 1965 og har udviklet sig til på samme tid at være en international festival og en af Danmarks førende kulturfestivaler. I 2014 havde Aarhus Festuge ca. 500.000 besøgende og over 1.000 arrangementer fordelt overalt i byrummet og på både traditionelle og alternative scener.

I 2011 bragte GAFFA et stort portrætinterview med Rikke Øxner, og det kan du læse her.


ANNONCE