x

Video: Kritisk valgsang sætter ord på politikerleden

Video: Kritisk valgsang sætter ord på politikerleden

Det er næppe gået nogens næse forbi, at der på torsdag er valg til Folketinget, hvor danskerne endnu engang ved stemmeurnerne skal træffe beslutningen om, hvem de vil have som deres politiske repræsentant, indtil der igen bliver udskrevet valg. Der bliver sagt og skrevet meget, når der er Folketingsvalg, mens der også heldigvis bidrages til debatten i den musikalske verden. Således har den danske sanger/sangskriver Laurits Emanuel også valgt at dele sine tanker om valget med omverdenen, og det er der blevet den fine lille sang "Stoledans (Så' det sagt)" ud af, der allerede er blevet set over 13.000 gange på facebook. Se videoen nederst på siden.

Et af de mere centrale, omend abstrakte, begreber, der har fyldt meget i debatten omkring Folketingsvalget er "politikerlede", og Laurits Emanuel forsøger i "Stoledans" at sætte ord på netop sine tanker omkring den nuværende demokratiske tilstand i Danmark. Ifølge Emanuel skærer politikerne "alle over en kam", ligesom der også sættes spørgsmålstegn ved både fremdriftsreform og den klassiske liberale parole om at "enhver er sin egen lykkes smed". Ligeledes bliver der i sangen også sunget "Og bli'r mindet om, at det land, jeg lever i/er bygget op om et demokrati/men der er noget, der gør, at jeg pludselig har fået nok", og der hersker ikke megen tvivl om, at Laurits Emanuel er utilfreds med både den demokratiske situation og den politiske tone i landet.

Tidligere på måneden udkom Laurits Emanuels fuldlængdealbum "Midlertidig Mening", der blev kaldt et "fremragende dansk debutalbum" af GAFFAs Espen Strunk, der kvitterede med en femstjernet anmeldelse, og det blev karakteriseret som et "debutalbum, hvor man virkelig tænker "wow!" over nok en samling sange om længsel, sorg og kærlighed.", ligesom der også drages paralleller til både Springsteen og Sebastian. Læs hele anmeldelsen her.

Lyt til nummeret "Stoledans" og se, om du er enig med Laurits Emanuel: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA