x

Courtney Love truer Kurt Cobain-dokumentarist med sagsanlæg

Courtney Love truer Kurt Cobain-dokumentarist med sagsanlæg

Kurt Cobains enke, Courtney Love, har valgt at lægge sag an mod skaberne bag Kurt Cobain-filmen "Soaked In Bleach", som anklager Love for at have slået Kurt Cobain ihjel.

Kurt Cobain døde i april i 1994 efter et skud i hovedet, og de sidste 21 år har der været vedholdende konspirationer om, at det i virkeligheden var Courtney Love, der skød ham. Det er nogle af disse konspirationsteorier, som filmen bygger på, ved at inddrage en række interviews fra privatdetektiven Tom Grant, som ledte efter Kurt Cobain kort før sin død.   

I en stævning fra Courtney Loves advokater skrives der:

"Vi kræver, at De straks ophører og afstår fra at krænke fru Cobains rettigheder på nogen måde, herunder, men ikke begrænset til, helt at standse filmens planlagte fremvisninger og markedsføring. (...) Filmen viser en række fejlagtige og afkræftede konspirationsteorier, der beskylder fru Cobain for at planlægge hendes mand Kurt Cobains død. En falsk anklage om kriminel adfærd er ærekrænkende i følge California Civil Code Section 45a, som giver fru Cobain ret til både aktuelle og formodede skadeserstatninger."

En talsmand fra holdet bag "Soaked In Bleach" har fortalt til Deadline.com:

"Courtney Love og hendes advokater kan tydeligvis ikke lide, at en film viser et overbevisende argument for at genåbne efterforskningen af Kurts død (...) Love skulle tage og respektere ytringsfriheden og lade folk afgøre det hele selv."

Det er ikke længe siden, at en anden Kurt Cobain-film havde premiere, nemlig "Kurt Cobain: Montage of Heck", der som den første film nogensinde havde fået adgang til Courtney Loves private arkiver. Filmen blev skamrost af GAFFAs Henrik Tuxen.  

Du kan se traileren til "Soaked In Bleach" lige her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA