x

Lukas Graham slår dansk Spotify-rekord

Lukas Graham slår dansk Spotify-rekord

I tirsdags udgav Lukas Graham alias Lukas Forchhammer og kumpanerne LoveStick, Magnúm og Daugaard deres andet album, "Lukas Graham (Blue Album)", der - fristes man til at sige - kom fuldstændigt ud af det blå. 

Udgivelsen satte gang i streamingerne på Spotify hos gruppens massive danske fanskare, hvilket nu har ført til en ny dansk rekord på Spotify. Med hele fem sange i top 10 og mere end 703.000 afspilninger på én dag har "Lukas Graham (Blue Album)" slået den gamle rekord for flest afspilninger på 24 timer. Endda med tæt på en fordobling i forhold til den gamle rekord, som var 444.870 for "More Christmas 2014" fra december 2014.

PR-manager for Spotify i Nordeuropa, Malin Cumzelius, udtaler: "Mere end 703.000 afspilninger på én dag er intet mindre end imponerende for en dansk artist. Jeg tror godt, at vi kan forvente at Lukas Graham kommer til at bidrage til sommerens soundtrack med mere end en enkelt ørehænger", og fortsætter: "Lukas Graham er et godt eksempel på, hvor hurtigt man kan spotte et hitalbum med streaming, blandt andet fordi det spreder sig som en steppebrand via de sociale medier. Det bliver spændende og se, om vi får flere rekorder fra Lukas Graham hen over sommeren." 

Det nye album tæller 12 potentielle sommerhits, med singlerne "Happy Home" og "Mama Said", der allerede har været i heftig radiorotation. Albummet er desuden indspillet i LA i samarbejde med mastodonterne Warner Music, der skal stå for at få hitmaskinen Graham ud på den internationale scene.

Den dugfriske opfølger til "Lukas Graham" fra 2012, har af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez fået tre stjerner, med ordene: "Der er både rørende og klædeligt eftertænksomme linjer, festlige udbrud og lumre øjeblikke på albummet, der til trods for et skridt i den mere sterile retning, nok skal tilfredsstille lømlens mange fans, der længe har skrålet med på de samme sange. Nu får vi se, om han kan tage "the world by storm", som albummets svulstige anden skæring kækt er navngivet. Der skal i hvert fald lyde et stort held og lykke herfra!"

Lukas Graham kan opleves rundt omkring i det danske land til efteråret - se om de kommer til en by nær dig og køb dine billetter her.

Lad os tage den, det hele startede med, da Graham og drengene brød igennem på YouTube i 2011:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA