x

Van Halen: Jeg fik ikke kræft af rygning

Van Halen: Jeg fik ikke kræft af rygning

Den legendariske superguitarist Eddie Van Halen er ikke i tvivl om, hvad der gav ham tungekræft i 2000. Det var ikke hans store forbrug af smøger, men snarere de guitarplektre, han brugte. Det skriver NME.

I et interview med amerikanske Billboard forklarer guitaristen - der desuden understreger, at han siden har kvittet cigaretterne helt - at han giver sit valg af guitarplektre skylden for kræftdiagnosen.

"Jeg brugte plektre af metal - de er af messing og kobber - og jeg havde dem altid i munden, præcis det sted hvor jeg fik kræft i tungen," forklarer Van Halen. "Derudover boede jeg stort set i et studie, der er fuldt med elektromagnetisk energi. Det er en teori. Altså, jeg røg selvfølgelig og tog en masse stoffer og en masse af alting. Men samtidig fejlede mine lunger jo ikke noget. Det er bare min egen teori, men lægerne siger, at det er muligt."

Van Halen blev i 2000 behandlet for kræftsygdommen, hvad resulterede i, at han fik fjernet en tredjedel af sin tunge. Han blev erklæret kræftfri i 2002.

Derudover er han i et nyt interview med Rolling Stone Magazine ude med riven efter bandets tidligere bassist, Michael Anthony. Om forberedelserne til Van Halens 2004 genforeningsturné med Sammy Hagar slår guitaristen fast om bassistens forberedelser: "Jeg var nødt til at vise Mike, hver eneste tone han skulle spille. Før vi tog på turné, kom han forbi med et videokamera, og jeg var nødt til at vise ham, hvordan han skulle spille alle delene."

Bassisten, der nu er erstattet af Van Halens søn, er af fans savnet særligt for sin karakteristiske stemme. Den har guitaristen nu heller ikke meget til overs for. Han afviser, at den har haft større indflydelse på bandets kendte lyd: "Mike har en stemme som en piccolo-trompet. Men han er ikke sanger. Han har bare en helvedes spændvidde. Mike blev bare født med en lys stemme. Jeg har som sanger mere sjæl end ham. Og folk taler altid om, hvordan det er Mikes stemme på Van Halen-sange, men det er en blanding af både hans stemme og min. Det er ikke kun ham."

Van Halen blev genforenet med den oprindelige sanger, David Lee Roth, og udgav comeback-albummet "A Different Kind Of Truth" i 2012. GAFFAs musikanmelder Keld Rud kvitterede med fire stjerner under overskriften: "Overbevisende comeback fra et af amerikansk rocks største bands gennem tiderne."

Fans skal dog nok være tålmodige i forhold til et nyt studiealbum fra kvartetten. I samme interview med Rolling Stone Magazine forklarer Van Halen nemlig, at han og David Lee Roth har et rent professionelt arbejdsforhold, da sangeren ikke vil være hans ven. "Det er svært, fordi tre mennesker i bandet kan lide rock, og én kan lide dansemusik," siger han. "Og det plejede at virke, men nu har Dave ikke længere lyst til at byde ind."

Se Van Halen optræde med nummeret "Panama" på Jimmy Kimmel Live her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA