x

Efter Taylor Swift-kritik: Apple Music punger ud

Efter Taylor Swift-kritik: Apple Music punger ud

Apple Music har nu besluttet, at de vil betale pladeselskaberne for retten til at spille deres musik under en tre måneders-prøveperiode. Det sker, efter de fik lagt kniven på struben af Taylor Swift, der i et åbent brev på tumblr skrev, at hun fandt deres manglende betaling for både "chokerende og skuffende."

Selskabets vicedirektør for internettjenester og software, Eddy Cue proklamerede for et par timer siden på Twitter, at Apple Musik nu vil betale kunstnere og rettighedsindehavere for deres musik - også i de tre måneder, hvor kunder modtager tjenesten gratis.

Det kommer som et direkte svar til Taylor Swift og uafhængige pladeselskaber, der har været modstræbende mod at tilmelde sig streamingtjenesten. Deres bønner er dermed ikke gået uhørt hen:

Cue uddyber til Billboard, at flere kunstnere har givet udtryk for deres bekymring, og at det aldrig har været selskabets intention ikke at kompensere kunstnerne. Umiddelbart efter, at han blev enig med chefen Tim Cook om, at Apple selv skulle betale omkostningerne under den gratis prøveperiode, kontaktede han Taylor Swift direkte. "Jeg fortalte hende, at vi forstod hendes bekymringer og derfor ville ændre kurs. Vi har haft et langt forhold til Taylor, så jeg ønskede, at hun skulle høre det direkte fra os," udtalte han til det amerikanske magasin.

Apple Music går i luften den 30. juni og har nu lidt flere på lønningslisten. Det kan åbenbart betale sig at få afløb for sine frustrationer online - i hvert fald, hvis man hedder Taylor Swift:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA