x

Lyttertallene for TV2 Radio ligger klar

Lyttertallene for TV2 Radio ligger klar

Ifølge en pressemeddelelse fra Danmarks Radio ligger Gallups tal for radiolytningen i februar 2007 nu klar, og dermed kan man se, hvorledes det er gået for TV2 Radio i sin første måned som landsdækkende radiokanal.

Den nye radiostation opnåede i gennemsnit at have 629.000 lyttere om ugen i de første fire uger, hvilket giver den en lytterandel på 3,5 procent baseret på samlet lyttetid.

I følge DR er det lidt mere, end Radio 100 FM i sin tid opnåede på sin første måned i 2003. Til gengæld er det mindre, end Sky Radio opnåede, da den startede landsdækkende radio i 2003. Dengang var Radio 100 FM's markedsandel på tre procent, mens Sky Radio startede på fem procent.

TV2 har som ventet taget de fleste lyttere fra DR. DR har mistet en markedsandel på fire procent, men står stadig for to tredjedele - 67 procent - af danskernes radiolytning. De allerfleste lyttere hører også DR-radio, men supplerer med TV 2 Radio, ikke mindst om eftermiddagen.

Den udvikling er TV2 Radios direktør, Jens Rohde, ganske godt tilfreds med. Til tv2.dk siger han:

"Vi vinder vores første lyttere fra DR, hvilket er helt centralt, da vores mål er at løfte den samlede kommercielle lytning i Danmark".

"Jeg ved, at mange følger vores kanal intensivt og er meget interesserede i lanceringen af TV 2 Radio. Vores lytterandel i første sendemåned følger planen og har det helt forventede leje. Hvis man kigger historisk på andre radiostationers lanceringer, ligger vi endda en anelse højere end normalen, så vi er absolut på rette vej, selv om jeg naturligvis først er helt tilfreds den dag, vi når vores målsætning".

TV2 Radio opnåede i februar 5,3 pct. i kanalens primære målgruppe, hvor lytterne er mellem 21 og 50 år. Målet for TV2 Radio er at opnå en lytterandel blandt de 21-50 årige på 15 pct. i fjerde kvartal 2007, og det skal der fortsat arbejdes hårdt på. En måde at opnå de ønskede lyttertal har været at få Lars Hjortshøj til TV2 Radio 1. juni, mens Andrea Elisabeth Rudolph begynder efter sommerferien.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA