x

The Thurston Moore Band til Danmark

The Thurston Moore Band til Danmark

Thurston Moore er sanger, guitarist, pladeselskabsejer, filmkomponist med mere. Listen over, hvad den 56-årige amerikaner kan skrive på sit CV er lang. Mest kendt er han dog for de 17 album, som han fra 1982-2009 har udgivet med nu hedengangne Sonic Youth, men også som soloartist er han slået igennem. Nu kommer han med sit band til Danmark, nærmere betegnet Train i Aarhus den 7. november og Store Vega i København. Sidstnævnte koncert i forbindelse med CPH:DOX-filmfestivalen med et særligt kortfilmprogram.

Som altid med CPH:DOX's koncertrække AUDIO:VISUALS kombineres livemusikken med en særlig visuel eller filmisk overbygning. I tilfældet med Thurston Moore har manden takket ja til CPH:DOX' forslag om at kuratere et eksklusivt kortfilmsprogram inspireret af hans aktivistiske opråbs-sang "Detonation" fra det seneste album. For tiden er Moore derfor i gang med at sammensætte et særligt program for CPH:DOX-publikummet, som vil adresse sangens emner, heriblandt film om det London-baserede aktivistgruppe The Angry Brigade og den nulevende amerikanske politiske fange, whistlebloweren Chealsea Manning.

Moore er mange gange blevet hyldet for sine evner som guitarist, og med sin støjrock har han været inspiration for talrige senere rockguitarister. Hans status som guitarist har bevirket, at han i 2004 af det amerikanske musikmagasin Roling Stone blev inkluderet på listen over de 100 bedste guitarister igennem tiderne.

GAFFA har også rost musikeren og gav blandt andet det seneste album "The Best Day" fem stjerner, hvor GAFFAs anmelder Finn P. Madsen blandt andet skrev: "På 'The Best Day' er Thurston Moore i en klasse for sig, hvor han med stort overskud benytter sig af en masse gamle tricks, som kunne have været skitsen til det næste Sonic Youth-album."

For nylig blev Thurston Moore i øvrigt udnævnt til gæsteprofessor på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Læs mere her.

Billetsalget begynder fredag den 26. juni klokken 10, til Train-koncerten via train.dk eller billetnet.dk, til Vega-koncerten via Billetlugen.

Se Thurston Moores video til "Speak to the Wild":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA