x

Dødsmetal på skoleskemaet

Dødsmetal på skoleskemaet

LMS (Levende Musik i Skolen) sætter dødsmetal på skoleskemaet. De har hyret det sønderjyske metalorkester Aphyxion til et landsdækkende skoleprojekt, der skal introducere melodisk dødsmetal til folkeskolernes 8.- og 9. klasser.

Aphyxion skal optræde med live-koncerter og undervisningsmateriale, der har til formål at udvide elevernes musikalske horisont. Undervisningsmaterialet vil ske på workshops og kommer til at favne over dybdegående danskfaglige analyser af lyrik, fokus på bandet i iværksætter-sammenhæng og de udfordringer, som et band eller virksomhed kan stå over for under opstarten.

"Vi forsøger at give unge en nøgle bag om musikken. Om de kan lide den eller ej, er selvfølgelig op til den enkelte, men jeg bliver mere og mere glad for, at vi valgte Aphyxion," lyder det fra koncertdirektør i LMS, Ebbe Høyrup. Turnéen begynder i slutningen af oktober og også projektets omdrejningspunkt er begejstrede over samarbejdet: "Hvor bliver det fedt. Ud over at skulle spille tråd på folkeskoler, hvilket i sig selv er vanvittigt sjovt, arbejder vi med top-professionelle mennesker, som vil det her lige så meget som os. Det bliver selvfølgelig et stort logistisk arbejde - og så bliver det åndssvagt hårdt at skulle spille op til tre koncerter om dagen. Men vi giver den en skalle," forklarer bandets forsanger og tekstforfatter, Michael Vahl.

Du kan lære lidt om dødsmetallens lyriske favntag med singlen "The New Breed" her - også selvom du ikke længere går i folkeskolen:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA