x

Før Roskilde: 11 essentielle numre med Nicki Minaj

Før Roskilde: 11 essentielle numre med Nicki Minaj

I anledning af hendes forestående Roskilde-optræden ser vi nærmere på 11 af Nicki Minajs bedste sange – og nej, "Anaconda" er ikke på listen. 

 

Monster

Ja ja, det er godt nok ikke hendesn nummer, men hun ejer det fuldstændigt – trods vers fra både Rick Ross, Kanye, og Jay-Z samt skønsang fra Justin Vernon. Med hidsigt flow, rablende attitude og vanvittige rim, fik Minaj her for alvor verden til at lægge mærke til hende. Kanye kaldte hende efterfølgende for "det største, der er sket i hiphop siden Eminem". 

Roman's Revenge

Og netop Eminem gæster "Roman's Revenge" fra debut'en "Pink Friday", hvor Em og Minaj lader deres psykotiske alter egoer Slim Shady og Roman Zolanski få frit løb. 

Stupid Hoe

Afslutningsnummeret på det overfyldte andet album er en ren genistreg af en sviner til den ældre rival, Lil'Kim – og hater generelt. De harske one liners står i kø, og den vanvittige Hype Williams-video er bestemt også et kig værd. 

Up In Flames

Den storladne åbner fra genudgivelsen af "Pink Friday: Roman Reloaded" byder på old school rap og den mere seriøse side af Nicki, vi møder på "The Pinkprint". 

Feeling Myself

Her teamer Nicki op med idolet Beyoncé. Og sangen er så at den sagtens høre hjemme på B's selvbetitlede storværk fra 2013. Og fru Carters sensuelt snerrende vokal matcher Nickis verbale nyrestød, så det er en ren fryd. 

Roman Holiday

Så er vi tilbage i det fuldstændig rablende univers, der især var at finde på Nickis første to plader. Roman Holiday åbner debutopfølgeren, og i sin anmeldelse af albummet skrev Spin Magazinez Jessica Hopper, at sangen er det tætteste Hiphop kommer på Bohemian Rhapsody. Lyt og se om du er enig. Teatralsk er det i hvert fald.

Raining Men

Denne lille perle stammer fra Rihannas "Loud"-album og er simpelt en catchy floor filler af en anden verden, og Nickis humoristiske speedrap i gæsteverset sætter prikken over i'et. 

My Chick Bad

Af en eller anden grund er Nicki ofte lige lidt bedre, når hun er med på andres numre, som om hun prøver at stjæle rampelyset, og her lykkedes det hende i dén grad at sætte Ludacris til vægs. "It's nightmare on Elm Street and guess who's playin' Freddy?!" Nuff said.

Make Me Proud

Og så lige endnu en sang, hvor hun kun er gæst, men nærmest formår at outshine hovedpersonen. Beklager Drake.

 

Trini Dem Girls

Her byder Minaj på hård dancehall, og det er i det hele taget en genre, hun burde udforske yderligere, for her gær hun sig meget bedre end de håbløse EDM-skæringer og ballader, hun også har på samvittighede – og som hun forhåbentlig holder sig fra at belemre os med på Orange Scene.

Four Door Aventador

Her leger Nicki Notorious B.I.G. og rapper med Biggie-flow hele nummeret igennem. Det er godt gået, og det virker. Hun benytter i øvrigt også Biggie-flow i "Warning", "Dead Wrong" og "Blazin".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA