x

Copenhagen World Music Festival hylder kvindekønnet

Copenhagen World Music Festival hylder kvindekønnet

Når Copenhagen World Music Festival løber af stablen i september, bliver det med skarp fokus på kvindekønnet. Med et bredt program, der både rummer internationale og indenlandske kunstnere, vil 100-året for danske kvinders stemmeret blive markeret.

Musikkens evne til at nedbryde grænser og forene mennesker er en af hjørnestene i Copenhagen World Music Festival. På festivalen blandes traditionelle toner med derfor med rock, pop og elektronisk musik i jagten efter at skabe ny lyd på tvær af dogmer og prædikater. For eksempel består orkestret Radiant Arcadia af muslimske, jødiske og kristne kvinder, der betræder nye musikalske landskaber ved at forene deres individuelle udtryk.

"Der bliver talt meget om, at der er for få kvinder i rytmisk musik, men der er ikke rigtig nogen, der gør noget ved det. Vi har i mange år arbejdet målrettet på at promovere kvindelige kunstnere i Danmark. I år, hvor det er 100-året for kvindernes valgret, synes vi det er på sin plads at styrke opmærkomheden på de mange spændende kvindelige kunstnere, der gæster festivalen, yderligere," fortæller Annette Bellaoui, koordinator og en af initiativtagerne til CPH World Music Festival.
 
Af kvindelige kunstnere kan publikum, ud over Radiant Arcadia, også glæde sig til at opleve Mazaher, et kvinde-domineret egyptisk band, som er inspireret af den traditionelle egyptiske Zar-musik. Fra Indien får festivalen besøg af virtuose Kala Ramnath og hendes "syngende violin" og fra Japan bringer Junko Ueda den traditionelle japanske biwa musik ind i nutiden. Også fra Danmark er kvinderne stærkt repræsenteret ved årets festival. Blandt andre med Channe Nussbaum, som fører den jødiske klezmer-tradition videre, den ægyptisk-fødte sanger Fatma Zidan og den tyrkisk-kurdiske sanger og saz-spiller Mizgin, der som ung flygtede fra Istanbul og i dag er bosat i Danmark.

Festivalen kommer dog ikke udelukkende til at stå i kvindernes tegn. Der vil også blive rettet fokus mod den unge scene og nordisk verdensmusik, ligesom der vil være mange arrangementer for børn. CPH World Music Festival løber af stablen den 2.-6. september og du kan holde dig opdateret via festivalens hjemmeside her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA