x

Joni Mitchell ramt af hjerneblødning

Joni Mitchell ramt af hjerneblødning

David Crosby (The Byrds, CSN&Y) har i et interview med Huffington Post afsløret, at det var en hjerneblødning, der i slutningen af maj sendte hans mangeårige veninde og ungdomskæreste Joni Mitchell på hospitalet.

"Der gik noget tid, før hun overhovedet blev fundet," fortæller han. "Hun blev hårdt ramt. Så vidt jeg ved, taler hun ikke endnu ... Hun bliver nødt til at kæmpe sig tilbage på den måde, som man kæmper sig tilbage efter en større hjerneskade ... Hun er en hård pige og meget klog. Men hvor meget hun bliver sig selv eller hvornår, det ved jeg ikke, og det vil jeg ikke gætte på."

Det har været sparsomt med oplysninger om singer/songwriterens tilstand. I slutningen af maj cirkulerede rygtet, at hun skulle ligge i koma. Dette blev dog prompte benægtet fra hendes egen hjemmeside:

"I modsætning til, hvad rygter, der cirkulerer på internettet i dag, fortæller, så er Joni ikke i koma. Joni er stadig indlagt, men hun er ved bevidsthed, og hun har alle sine sansers brug. Der forventes en fuld heldbredelse. (...)"

Joni Mitchell startede sin karriere i 1964 i Canada, men fik først sit egentlige gennembrud i slutningen af 60'erne. Hun er især kendt for "Big Yellow Taxi", der optræder på hendes tredje album, "Ladies of the Canyon", fra 1970. Siden da er der løbet meget vand under broen, og hun har sidenhen udgivet 19 studiealbums, der har sikret hende otte Grammys. Hendes seneste studiealbum, "Shine", udkom i 2007, men sidste år udgav hun et bokssæt, "Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting to Be Dance." Hun har ikke været på turné siden 1990'erne.

Læs GAFFAs store portrætartikel om Joni Mitchell fra 2008, da hendes debutalbum fyldte 40 år.

Hør "Big Yellow Taxi" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA