Sukker Lyn: Min første Roskilde-koncert var som at løbe et maraton

Sukker Lyn: Min første Roskilde-koncert var som at løbe et maraton

Søndag den 28. juni klokken 20 kan Sukker Lyn opleves på Roskilde Festivals Street City-scene. I den anledning har vi spurgt rapperen om, hvad vi kan forvente af hans show, og hvad han selv skal se på festivalen. Sukker Lyn har i øvrigt lige fået 7 i geografi på HF – og forleden fik han 12 i kemi.
 
Hvad skal du selv se på Roskilde?
– Jeg kommer ikke til at være ret meget på Roskilde ud over min egen koncert, jeg tager hjem til familien. Jeg bryder mig ikke om at være steder, hvor der er alt for mange mennesker. Jeg kan godt se, at det er lidt mærkeligt, at jeg så laver musik, men sådan er der så meget. Men hvis jeg skulle se noget, skulle det være Mastodon, de laver altid et vildt sceneshow, DJ Mustard, han har en masse gæster med, og der vil være en fest hele tiden. Jeg er dårlig til at se en hel koncert fra start til slut, men jeg er sikker på, at der vil være fest konstant hos DJ Mustard. Og Kendrick Lamar, jeg er ikke superfan af ham, men han er jo allerede blevet en legende, og jeg nåede ikke at se ham, sidst han var i Danmark, i Vega (i februar 2013, red.).

Hvad kan vi forvente af din egen optræden?
– Det bliver en fest, med lidt afbræk, hvor der kommer noget mere eftertænksomt. Jeg skal for første gang spille med mit nye liveband. Vi bliver fire på scenen, guitar, keyboard/bas, en MPC (elektronisk instrument) og så mig.

Hvad er din egen vildeste oplevelse på Roskilde – som optrædende eller gæst?
– Den første gang jeg optrådte på Roskilde, i 2012, hvor jeg gav to numre på Skatecenen. Jeg var så anspændt, at jeg gik frem og tilbage i min lejlighed hele dagen indtil koncerten, og bagefter havde jeg så ondt i læggene, at det føltes, som om jeg havde løbet maraton. Og der var mennesker, så langt øjet rakte, flere tusind.
 
Gense GAFFA TVs interview "I bad med Sukker Lyn":
 
 
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA