Nyhed

Det skal du høre på Roskilde – ifølge GAFFAs Jan Opstrup Poulsen

Vores skribenter fortæller, hvad de ser mest frem til på årets festival

Roskilde Festival er i gang, og derfor vil en række af vore skribenter i disse dage fortælle om, hvad de ser mest frem til på festivalen – forhåbentlig kan det give dig inspiration. Her kommer bud fra vores mangeårige anmelder Jan Opstrup Poulsen.

The Minds Of 99, Orange, onsdag 18.30

Noget af en mundfuld for det unge danske band at åbne Orange Scene, men The Minds Of 99 har både energien og troen på sig selv. Med snurrige danske tekster og hurtige melodier holder The Minds Of 99 fanen højt, når det kommer til uovervindelig og ungdommelig rockmusik.

Father John Misty, Avalon torsdag 17.00


Amerikanske Father John Mistys I Love You, Honeybear kandiderer kraftigt til årets album, og lidt af et scoop at kunne præsentere denne dybt originale artist. Der er i den grad højt til loftet i hans store popsange, der trækker på de fineste amerikanske kvaliteter. Et must for alle popfeinschmeckere.

The Tallest Man On Earth, Arena, fredag 16.00 (billedet)


Svenske Kristian Mattsson er noget af et fænomen med sin fængende americana. På sit nye album Dark Bird Is Home har han skruet op for instrumenteringen uden at løbe fra sig selv og sine intime sange. Med et ry som en formidabel koncertperformer kan det ikke gå galt.


Marie Key, Orange, fredag 17.00

Hun spiller her og der og alle vegne. Poptøsen tog Roskilde med storm i 2013, og er nu blevet opgraderet til Orange Scene. Men det falder fint i tråd med hendes egen musikalske opgradering og voksende publikum. Forvent endnu en selvkroning og et par dansetrin fra den underspillede popprinsesse.

Gretchen Peters, Pavilion, fredag 20.30


Har du behov for et afbræk fra rygende guitarer og hårde beats, så kan du trygt falde i armene på den amerikanske countrysangerinde Gretchen Peters. Udgangspunktet er Nashville, og vi er til den bløde side. Forvent uovertrufne vokalharmonier og melankolske sange.

ANNONCE