Guide: Sådan når du det vigtigste på Roskilde – søndag

Guide: Sådan når du det vigtigste på Roskilde – søndag

Der bliver filet løs på lejrbålguitarens strenge, øregangene er tyndslidte af lyden fra bragende anlæg, og ølbowling er dagens motion. Selvom det er under et døgn siden, at porterne blev åbnet til campingområderne, er festivalstemningen allerede på skruet op på maks. Men skulle du alligevel være blevet lidt træt af naboens jammerlige forsøg på at spille "Smoke On The Water" er det heldigt, at festivalen nu endelig byder på de første koncerter. GAFFA bringer dig en guide til musikken i opvarmningsdagene, så du ikke går glip af noget. Læs med og lade dig inspirere!

Søndag den 28. juni

15.30 Wangel, Rising (billedet): Peter Wangel udgav i april ep'en "Eternal History", der kastede den atmosfæriske single "Seoul" af sig. Den kørte i fuld rotation på P3 som Ugens Uundgåelige og bjergtog radiolytterne med sin elektropoppede melankoli. Eftermiddagens koncert vil med garanti fordrive de sidste tømmermænd.

17 Young Dinosaur, Rising: Den nordjydske kvintet udgav debutalbummet "To Be A Hero?" sidste år, som imponerede anmeldere med sin mosaik af mangeartede og subtile lyde. Den tidlige koncert vil være et godt spadestik til aftenens brandert.

18.30 The Vintage Caravan, Rising: Den islandske trio skal nok få din fadøl til at skumme over, når de sætter strøm til forstærkerne og lader deres hårdtslående rock rive dig rundt i mudderet.

19.30 Young Karin, Apollo Countdown: Der bliver muligthed for at dvæle ved den islandske eksportvare, når duoen Young Karin bearbejder hjertekvaler med samplebaseret popmusik og dansable beats.

20 Sukker Lyn/Mendoza, Street City Stage: Den dansksprogede rapper udgav debutalbummet "Lazarus" tidligere på måneden og giver dig et skud velfortjent swag. Han bliver skarpt efterfulgt af Mendoza, der vil bringe ravestemningen op på kogepunktet. Medbring gerne knæklys og shots.

22.30 AV AV AV, Apollo Countdown: Den danske dj-trio består af ELOQ, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad, der alle ved præcis, hvordan de skal fyre op under en fest. Singlen "All Good" har allerede gjort sit indtog på de danske dansegulv (og i øvrigt også på festivalens lydanlæg).

23 Black Book Lodge, Rising: Gå nattetimerne i møde med dansk stenerrock, der graver i dybderne med hurtige guitarriffs og insisterende leadvokal.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA