x

Musikprogrammet ser på rockens billeder

Musikprogrammet ser på rockens billeder

Billedet: Arctic Monkeys fotograferet til GAFFA af Søren Solkær Starbird

Rockmusikken er først og fremmest funderet på lyd og melodi, men det visuelle spiller også en enorm rolle, når en solist eller et band skal frem i verden. Netop den omstændighed ser DR2’s Musikprogrammet nærmere på førstkommende onsdag, hvor Anja Pil Overby tager på fotoopgave med GAFFAs faste mesterfotograf, Søren Solkær Starbird, der skal portrættere himmelstormerne i Artic Monkeys.

Og Sheffield-drengene smiler ikke bare, fordi de skal på forsiden af Danmarks største musikmagasin. De hader fotosessions, har tømmermænd, og Starbird fortæller i udsendelsen, at opgaven minder lidt om ”at få en teenager til at smile på et feriefoto.”

I samme udsendelse samtaler PJ Harvey desuden med kunstneren Maria Mochnaz, der har skabt den kompromisløse sangerindes karakteristiske udtryk. Det gælder de albumcovere, det scenetøj og de videoer, som en hel verden af musikelskere kender hende på i dag. Og skulle du også være nysgerrig efter at høre, hvilken PJ Harvey-video, de begge hader, så stil ind på landets bedste tv-kanal på onsdag kl. 22.

Musikprogrammets hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA