x

Tinderbox-talsmand: Festivalen fungerede upåklageligt

Tinderbox-talsmand: Festivalen fungerede upåklageligt

Denne weekend gav Odense en ny festival. Tinderbox er netop overstået, og følelsen af en festival, der rent faktisk har kaliber, er så småt ved at trænge ind. Men trods festivalens billetsalg, nåede Tinderbox så sit mål? Musikprogrammet så udfordringer og et særdeles bredt publikum, og som det lidt for ofte er tilfældet, kan vejret nogle gange være en udfordring. Vi har talt med Tinderbox-talsmand Ole Dreyer om den nyligt afsluttede festival.

Ved du på nuværende tidspunkt om Tinderbox har kastet et positivt resultat af sig – set fra et økonomisk perspektiv?

– Det har jeg slet ikke noget overblik over endnu. Vi ved på nuværende tidspunkt, at vi har et underskud, men det var også, hvad vi forventede. Hvor stort det er, har jeg endnu ikke noget overblik over, da vi endnu ikke har holdt status over festivalen. Men det tager jo 3-5 år at bygge en festival op, og jeg er ikke i tvivl om, at vi er rigtig godt på vej.

Hvor mange billetter har I solgt?

– Det har jeg endnu ikke noget overblik over, men ifølge politiets Twitter-profil var der 27.000 mennesker på pladsen i går. Jeg kan ikke bekræfte, at der var så mange mennesker, men vi var i hvert fald alle sammen meget imponerede over fremmødet i går. Eftersom pladsen kan bære 35.000, var vi i hvert fald et godt stykke i den retning.

Det regnede meget lørdag og også søndag aften – vurderer du, at vejret havde en negativ indflydelse på festivalen?

– Nej, overhovedet ikke. Jeg synes faktisk, det løftede stemningen, selvom det naturligvis altid er lidt irriterende med regn. Men jeg synes helt klart, at folk reagerede, som man skal i sådanne situationer. Vi så ude på pladsen, hvordan folk stadig var mødt op, og holdt en fest og var glade, og det var ikke noget, regnen stod i vejen for. Vi var ikke plaget af store mudderhuller og søer rundt omkring på pladsen.

Tinderbox mindede utroligt meget om NorthSide – vil I fremover forsøge at skabe jeres eget udtryk?

– Vi brugte faktisk helt andre leverandører af scener, og madboderne kom alle sammen fra Odense, og dermed ikke fra Aarhus, som er tilfældet på NorthSide. Vi bruger godt nok nogle af de samme ting, men jeg mener Tinderbox skiller sig meget ud. Om ikke andet vil vi bestemt opbygge vores egen identitet, og den vil også blive udviklet fremover. Det er netop derfor, det første år er så vigtigt, så vi kan finde ud af vores publikum og deres forventninger.

Programmet så næsten alle afskygninger – vil I fremover forsøge på mere strømlining? – Det er noget, vi vil tage under vores evaluering. Vi meldte ud fra starten, at vi er en bred festival med et musikprogram af høj kvalitet. Men vi er nødt til lige at evaluere, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede for og imod vores forventninger.

Programmet i år så utroligt meget EDM og elektronisk musik – hvordan føler I publikum reagerede på dette?

– De samlede sig i hvert fald og holdt en stor fest. Det er vel en meget positiv reaktion. Hvorvidt vi vil genbruge den retning fremover, kan jeg på nuværende tidspunkt ikke sige noget om. Men ser man på Magic Box, synes jeg helt klart, at det var en kæmpe succes. Derudover er der jo store muligheder i at skabe det univers, som den scene indkapsler.

Under Mortens koncert på Magic Box lørdag aften var I nødsaget til at lukke for indgangen – hvad vil I gøre for at undgå sådan en situation fremover?

– Vi havde forventet, at Morten ville trække rigtig mange mennesker. Men problemet, der opstod var, at der var en masse mennesker, der gerne ville ud fra den forrige koncert. Så alle dem der ville ud, blev mødt af alle dem der ville ind, og det skabte lidt en trafikprop. Så vi lukkede indgangen i 15 minutter, for at få alle sammen ud først, for derefter at lukke 200 mennesker ind ad gangen. Jeg kan godt forstå, at folk blev en smule irriterede over det, men sådan er det desværre at gå på festival.

Hvad skal Tinderbox gøre bedre næste år? Og hvad kan publikum forvente?

– Jeg synes, festivalen fungerede helt upåklageligt i år, så det er svært at se, hvordan noget skal forbedres næste år. Det ligger også i, at vi er en spritny festival, hvor tingene stille og roligt skal udvikles i årene fremover. Det kommer naturligvis til at være nogle ting, vi vil vælge at ændre på, men hvad publikum kan forvente næste år, kan jeg endnu ikke sige noget om. Men vi ser nu, at Tinderbox er i gang og så småt er ved at skabe en identitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA