x

The Entrepreneurs besøgte GAFFAs Roskilde-stand

The Entrepreneurs besøgte GAFFAs Roskilde-stand

Den københavnske, selverklærede "noise and romance"-trio The Entrepreneurs var fjerde og sidste band, der besøgte GAFFAs Roskilde-stand i Trade Zone syd for Orange Scene efter besøg fra Suspekt, Bikstok og Mew onsdag, torsdag og fredag. Det skete lørdag eftermiddag, desværre uden den annoncerede minikoncert grundet uforudsete hændelser. Til gengæld svarede trioen veloplagt på spørgsmål fra GAFFAs Henrik Tuxen og en række af de cirka 75 fremmødte tilhørere.

The Entrepreneurs kunne fortælle, at de allerede havde spillet fire koncerter på Roskilde, på Rising-scenen i mandags og siden to gange i Dream City og i mediebyen. Rising-koncerten var både bogstaveligt og mentalt den største oplevelse.

Gruppen morede sig over, at anmelderne både kalder dem punk, garagerock og grunge, mens de selv som nævnt ynder betegnelsen "noise and romance". Bandet adskiller sig fra mange mere traditionelle punkgrupper ved at være teknisk dygtige musikere og har også gået på Rytmisk Musikkonservatorium, men de spiller musik i punk-traditionen, fordi "de kan godt lide, at folk danser" ved deres koncerter. Selv hører de mange andre genrer end punk, trommeslager Jonas Wetterslev lytter eksempelvis især til elektronisk musik.

Gruppen fik første Jonas Wetterslev med for cirka et halvt år siden og har i den periode spillet cirka 25 konceter. De har også fået en pladekontrakt med Like a Can of Bean Records, der drives af en anden rocktrio, nemlig Nelson Can. The Entrepreneurs var meget glade for at have nogle pladeselskabsbosser, som selv kender alt til at være en ung gruppe på vej frem, og som derfor arbejder hårdt også for The Entrepreneurs. Gruppen havde planlagt at udgive en ep i foråret, men den er udskudt og bliver nu til et fuldlængdealbum.

Bandets største oplevelser som publikum på dette års Roskilde havde for Jonas Wetterslevs vedkommende været St. Vincent, mens sanger og guitarist Bertelsen var mest imponeret over The War on Drugs. Bassist Anders Hvass' største Roskilde-oplevelse gennem årene havde været Sonic Youth i 2005, hvor de spillede to koncerter, en traditionel rockkoncert og en avantgarde-ditto. Hvass var især imponeret over rockkoncerten, hvor Sonic Youth viste, hvor vidt man kunne komme med en almindelig rockbesætning.

Gruppen blev spurgt, om de havde nogle musikalske guily pleasures, og her svarede Anders Hvass Lionel Ritchie, mens Jonas Wetterslev og Mathias Bertelsen havde en svaghed for Michael Learns to Rock. 

Bandet blev også adspurgt om deres fremtidsplaner, og her var det at vende tilbage til Roskilde et af ønskerne – "der ligger en scene herovre", sagde de og pegede over mod Orange Scene. The Entrepreneurs har også koncerter denne sommer på Alive Festival i Thisted samt Uhørt Festival og Offspring Festival i København. De kan også opleves i Store Vega 16. oktober sammen med Fribytterdrømme – og så vil de gerne til udlandet.

Se en musikvideo med "It Strikes Again, Love":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA