x

Billedreportage: Kendisser på Roskilde Festival

Billedreportage: Kendisser på Roskilde Festival

Allerede inden aftenens koncert med Paul McCartney sydede de tårnhøje forventninger ude i mediebyen, hvor en række kendisser slumrede i solen inden det helt store brag. Efter en uge på festivalen føltes det næsten tarveligt at besudle de nyvaskede kendte med vores lidt klamtsvedende håndtryk, men vi ville nu alligevel gerne høre, hvordan deres festival havde været. GAFFAs fotograf har dokumenteret begivenhederne fra den forjættede medieby, også kendt som Backstage Village, og du kan se dem i GAFFAs gallerisektion.

GAFFA stødte blandt andet ind i Karl William og Søren Rasted. Læs om deres festivaloplevelser her:

Karl William
Hvordan har din Roskilde Festival været?
- Den har været god og meget varm. Jeg kom i torsdags og synes, det har været vildt nice.

Hvad har været din største koncertoplevelse hidtil?
- Jeg har blandt andet hørt Die Antwoord, Kendrick Lamar og Disclosure, men synes klart, at Die Antwoord var fedest. Jeg synes til gengæld virkelig, at Nicki Minaj lyder dårligt - så var vores egen koncert bedre.

Hvad forventer du af Paul McCartney?
- Jeg glæder mig virkelig meget. Jeg kender alle hans sange. Jeg har et meget dejligt forhold til alt det musik, han har været med til at lave.
 

Søren Raasted (Hej Matematik/Aqua)

Hvordan har din Roskilde Festival været?
- Mega god! Jeg spillede i Nibe i onsdags, så jeg kunne først være her torsdag eftermiddag. Men jeg har set rigtig meget musik i år. Mange andre år synes jeg, at jeg har været lidt for meget rundt og snakke og hygge og sådan. Det er jo også meget af det, som det handler om.Hvad har været din største koncertoplevelse hidtil?
- 

Mew! Jeg har aldrig hørt noget lyde så godt på Orange Scene som Mew. Det var simpelthen en gennemført præstation både af dem og deres lydmand.Hvad forventer du af Paul McCartney?

- Det er faktisk derfor, at jeg er kommet. Det er et dumt spørgsmål, hvad han betyder for mig. Jeg gider ikke svare på det. Han er verdens største – næststørste (griner!). Han har 39. nummer 1-hits!Michael Møller (The Mountains/Moi Caprice)

Hvordan har din Roskilde Festival været?


- Jamen, jeg har spillet i dag. Det er et helt vildt program, så jeg er ked af, at jeg er gået glip af så meget. Men vi har øvet, vi har ikke spillet i otte måneder, og pludselig skulle vi stå på Arena. Så det er jo klart, at det har været lidt præget af, at vi selv skulle spille. Den der med at drikke sig i hegnet fire aftener i træk, den går jo ikke rigtig, når man selv skal spille. (griner!)Hvad har været din største koncertoplevelse hidtil?


- Det har været Einstürzende Neubaten. Et gammelt, klassisk, meget eksperimenterende, tysk orkester. Tysk undergrund. Blixa Bargled er med i det, og han spillede jo i mange år med Nick Cave, han var en del af The Bad Seeds. Og det var en virkelig vild koncert, meget bedre end jeg havde regnet med. Alle mulige vilde effekter, vilde ideer, sådan et tag, der tippede ned, og så faldt der sådan noget glas ned i en rande med mikrofoner, og der kom alle mulige vilde lyde. Det var en virkelig vild oplevelse!Hvad forventer du af Paul McCartney?


- Jeg er her jo for at se Paul McCartney, men der er jo to vildt store ting inden McCartney. Der er jo også African Express med Damon Albarn og alle de der, som jeg også synes er en vild, vild ting, og de ligger næsten oven i hinanden. Jeg vil vildt gerne se det hele. Jeg elsker Damon Albarn og elsker meget afrikansk musik, og der er mange store afrikanske musikere med Albarn og Trentemøller oveni. Men jeg tror bare, at jeg lader mig rive med af McCartney, og så bliver jeg nok der.

Mikkel Hansen (Håndboldspiller)


Hvordan har din Roskilde Festival været?- God! Det bedste moment har været bare at være her og hygge med mine venner. Når man kun har fire fridage om året, betyder det virkelig meget. Det har været virkelig hyggeligt, for her kan man ligesom forbinde det hele – musikken og møde vennerne igen.Hvad har været din største koncertoplevelse hidtil?


- Det synes jeg er svært at svare på egentlig. Det kan man ikke rigtig svare på. Hvad forventer du af Paul McCartney?


- Jeg forventer, at min mor og far har en rigtig god fest sammen med mig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA