x

De bedste og værste koncerter på Roskilde - ifølge GAFFA

De bedste og værste koncerter på Roskilde - ifølge GAFFA

Det er mandagen derpå, og for mange solbrændte festivaldeltagere melder den famøse Roskilde-blues sig nok for alvor. Erindringen om gode dage under solen og fede koncerter må være et lille plaster på det eksistentielle sår, og derfor genopfrisker GAFFA hukommelsen med at finde festivalens 10 bedste og 5 værste koncerter - ifølge vores anmeldere.

Du kan skrive dine egne bedste - og værste - koncertoplevelser i kommentarfeltet i bunden.


De 10 bedste koncerter


Suspekt, Orange scene, søndag den 5. juli - seks stjerner

Suspekt beviste, at rap sagtens kan gøre sig gældende på Orange scene. GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard skrev: "Jeg medgiver, at Suspekt ikke er for alle. Det er kontant, latrinært og pornoficeret. Men det er også velrappet, musikalsk grænseafsøgende og en stor fed understregning af, at hiphop i den grad kan komme ud over scenen på Orange. Som Skjoldungerne gjorde i nærheden for tusind år siden, blev Orange Scene brændt ned i nat. Det kræver nok et års tid at komme sig over det."


Thåström, Arena, lørdag den 4. juli - seks stjerner

GAFFAs anmelder Finn P. Madsen blev blæst omkuld lørdag aften på Arena. Han kvitterede med seks stjerner under overskriften: "Det svenske punkikon leverede ren hjerteblod i en mageløs magtdemonstration."


Pede B & DJ Noize, Arena, fredag den 3. juli - seks stjerner

GAFFAs Peter T. Aagaard havde kuldegysninger efter at have overværet Pede B & DJ Noize på Arena. Han kanaliserede det over i sin anmeldelse: "Pede B tilhører hiphoppens arbejderklasse; Forstået på den måde, at han knokler for hvert eneste stik han tager. Fra DM i Børnerap til MC's Fight til pladeudgivelser og danmarksturneerne har han, uden at få noget forærende, kæmpet sig op til toppen af hierarkiet i dansk rap. Gennem det hele har han altid formået at fremstå som et rigtigt menneske. Det at han har vokset sig stor og stærk på rejsen, er ikke bare hans egen succes, men også en triumf for hiphop, og det blev slået fast med et stort fedt syvtommersøm til eftermiddagens koncert." 


Die Antwoord, Orange scene, torsdag den 2. juli - seks stjerner

Ordet show fik ekstra betydning, da sydafrikanske Die Antwoord smeltede grotesk teater sammen med musik på Orange Scene. GAFFAs anmelder Jesper Buhl konkluderede: "Musikhistoriske spidsfindigheder til side, så var Yo-Landi Vi$$er og Ninjas optræden så energisk og tight, at kindgnidende, distanceblændende anmeldermanerer måtte vige for den simple sandhed, at Die Antwoord var svaret på, hvor Roskilde skulle feste, og at vi her fik den folkeligt brede udladning af energi, vi havde fortjent oven på en lunken optræden fra Pharrell. Det kunne mærkes, ganske enkelt."


Kasai Allstars, Avalon, torsdag den 2. juli - seks stjerner

Congolesiske Kasai Allstars skabte en koncert af de sjældne. GAFFAs Torben Holleufer skrev blandt andet: "Samtidig var det sådan et fatamorgana af et syn at se orkestret på scenen. Som en Noahs ark af alle arketyper, ombord på hvilken vi var villige til at sejle hvor som helst. En tilstand af de sjældne. Og vi - publikum - kvitterede med at danse, som sjældent set. En stor og levende bevægelse fra scenen og ned gennem teltet."


Father John Misty, Avalon, torsdag den 2. juli - seks stjerner

Ryan Adams havde måske Orange Scene, men det lagde ikke en dæmper på Josh Tillman og hans velspillende band. GAFFAs Jan Opstrup Poulsen konkluderede: "Josh Tillman gjorde sin entre med maner med en overmåde gennemført koncertoplevelse."


Paul McCartney, Orange scene, lørdag den 4. juli - fem stjerner

En sand musiklegende. Macca gav alle tilstedeværende en enestående musikalsk oplevelse trods en lidt skrøbelig start. GAFFAs Henrik Friis skrev: "Fortidsminder gjort levende. Tvivlen fra starten endte med at blive gjort til skamme. Selvfølgelig."

Florence And the Machine, Orange scene, torsdag den 2. juli - fem stjerner

Britiske Florence Welch imponerede alle om torsdagen, og det gjorde det endda endnu lettere for GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt at skrive hans anmeldelse. Han skrev: "Florence Welch havde det store smil på under det meste af sit show. Hun lignede én, der elskede sit job. Det gør jeg også lige nu."


Corrosion of Conformity, Avalon, lørdag den 4. juli - fem stjerner

GAFFAs anmelder Keld Broksø følte sig ikke blot hjemme, men også i godt selskab med Corrosion of Conformity. Han kvitterede med fem stjerner under overskriften: "Corrosion of Conformity fik englene til at spille luftguitar."


Drenge, Avalon, søndag den 5. juli - fem stjerner

Den britiske trio havde oddsene imod sig, da de skulle gå på samtidig med Sir Paul McCartney underhold fra Orange Scene. Måske det gav anledning til mere ungdommeligt oprør? GAFFAs anmelder skrev: "Denne aften stod valget mellem at stå i sikker ly under fortidens mægtige paraply, hvor noget, der allerede havde bevist sin mindeværdighed, blev foldet ud ligeså velkendt som barndommens juleaftener, og ungdommens selvstændige, vrede røst, der insisterede på at blive hørt med en voldsomhed, der kunne bryde ud af hjulvalsens evige rundgang."


De 5 værste koncerter


Muse, Orange scene, torsdag den 2. juli - tre stjerner

Ifølge GAFFAs musikanmelder skuffede Muse på Orange Scene: "Publikum jubler da jovialt. Og hvorfor ikke? Det er et af tidens største stadionbands på Orange Scene, men kedsomheden er for længst slået ind.". Det fik dog straks trofaste Muse-fans blandt GAFFAs læsere op af stolen, og de meldte sig stærkt uenige. 


Susanne Sundfør, Avalon, fredag den 3. juli - tre stjerner

Det blev ifølge GAFFAs Finn P. Madsen en lettere uforløst koncert med nordens følsomme kunstner. Han skrev: "Men som med meget musik lever Susanne Sundførs sange bedst om natten, og sangene mistede deres magi, efterhånden som koncerten skred frem." 


Foxygen, Avalon, torsdag den 2. juli - to stjerner

GAFFAs Christian Voldborg Andersen blev ikke blæst bagover af Foxygen. Han kvitterede med to stjerner under overskriften: "Moderne hippier var ikke lige så elegante live som på plade."


Specktors x Nonsens, Apollo, fredag den 3. juli - to stjerner

"En vanvidsfest, der i bund og grund var nonsens," skrev GAFFAs musikanmelder Rosa Louise Stilgren.


Enslaved, Avalon, fredag den 3. juli - to stjerner

Melodien forsvandt for norske Enslave, der havde en dårlig dag på kontoret. GAFFAs musikanmelder Keld Rud skrev: "Hver for sig virkede de nemlig som solide medarbejdere på projektet såvel teknisk som kompetencemæssigt, men når sammenspillet ikke fungerer optimalt, så var det kun en hård kerne af norske fans, som holdt gang i festen."Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA