x

Sublimt dansk-pakistansk orkester spiller på Viften i morgen

Sublimt dansk-pakistansk orkester spiller på Viften i morgen

Det dansk-pakistanske hybridorkester, Rocqawali, kan opleves i morgen aften på Kulturhuset Viften i Rødovre. Det er den eneste koncert i denne omgang.

Der er tale om et særdeles originalt band, hvor den absolutte stjerne er den formidable pakistanske sanger, Ejaz Ali. Ejaz Ali er en qawwali-sanger af fineste karat, del af den nye generation, der har taget handsken op efter den legendariske Nusrat Fateh Ali Khan. Og da han til daglig spiller i sin fars og onkels orkester hjemme i Pakistan, er det svært for ham at få fri til at turnere med sin store passion, Rocqawali. Derfor er morgendagens koncert i Rødovre en unik mulighed for at opleve, hvad der sker, når qawalli-sufi-musikkens flydende harmonium'er og mange vokaler er erstattet af et sydende rockbands intense energi.

Med i bandet er Ejaz Alis mangeårige ven og samarbejdspartner, Jonas Stampe alias Snöleoparden. Jonas er halvt pakistansk, og har mange gange besøgt sin fars land, hvor han i en årrække har været i lære hos Ejaz' familie i byen Faisalabad. Dertil kommer trommeslageren og komponisten Stephan Grabowski, guitaristen Tin Soheili og den nye bassist, Thomas Risell, der såmænd startede ud som 16-årig i bandet Suck med guitaristen Peter Peter. Det var før, denne spillede i Sods/Sort Sol.

Rocqawalli er i disse dage i færd med at indspille nyt album med den canadiske kult-producer, Mark Howard. Ligesom de som på debutpladen har allieret sig med coverillustratoren James Marsh, kendt fra sit samarbejde med bl.a. Talk Talk.

Det kan stærkt anbefales at tage turen ud til Rødovre og se koncerten. Rocqawali kommer direkte fra en turné i Rusland, ligesom de i vinter var nede og få den ultimative anerkendelse i det meget kræsne qawwali-hjemland, Pakistan. Der syntes de unge helt på bølgelængde med den sidste trend, og opdateringen af den elskede og hellige sufimusik var mere end velkommen. Så det bliver en fornøjelse at følge det fine orkester til koncerten i morgen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA