x

Første lyt: Tame Impala, Currents

Første lyt: Tame Impala, Currents

Tame Impala udgiver deres nye album, "Currents", på fredag den 17. juli. Du kan dog allerede høre herligheden nu ved at klikke på linket her forneden.

Man kan vist roligt tale om et mindre skifte i en mere poppet retning end den tidligere psykedeliske rock, hvad da også har været mærkbart på blandt andet den tidligere udsendte single, "Cause I'm a Man". Frontmand Kevin Parker fortalte tidligere i år til engelske The Guardian, hvordan inspirationen ramte, mens han kørte høj rundt i Los Angeles og lyttede til The Bee Gees:

"Jeg var i L.A. for et par år siden, og af en eller anden grund havde vi taget nogle svampe, det må have været, mens vi var på turné. Jeg var også coked up, og en ven kørte os rundt i L.A. i en gammel Sedan. Han spillede Bee Gees, og det havde den mest sælsomme følelsesmæssige virkning på mig ... Jeg lyttede til 'Staying Alive', en sang jeg har hørt hele mit liv. I det øjeblik havde den en virkelig følsom, melankoli over sig. Beatet føltes overvældende stærkt, og den syntes utrolig psykedelisk. Det bevægede mig, og det er det, jeg altid gerne har villet have ud af psych. Jeg vil have det til at flytte mig."

Det er tre år siden, at Tame Impala var albumaktuelle. Da var det med det kritikerroste "Lonerism". GAFFAs musikanmelder Rune Schlosser kvitterede med fem stjerner og konkluderede: "Lonerism er på mange måder et virkelig tidstypisk album – og så alligevel ikke. Det hænger fast i gamle dyder, der især kommer af de store eksperimenterende popskabere med hang til smuk vokalharmoni. Men albummet indeholder simpelthen så meget liv og nerve, hvor det ganske rigtigt er en proces at komme igennem til numrene, men for dælen, hvor skinner solen bagefter."

Hør "Currents" her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA