x

Roskilde Festival er flyveklar

Roskilde Festival er flyveklar

I dag inviterede Roskilde Festival pressen ind på spillestedet Amager Bio i København for at præsentere det færdigpakkede musikprogram, der udover de 68 navne, som drypvist er blevet offentliggjort gennem de sidste mange måneder, bød på 100 nyankomne.

Derudover blev det afsløret, at to nye scener ser dagens lys. Det drejer sig om Cosmopol og Astoria, der har hver deres musik- og sceneprofil. Cosmopol er egentlig den nu nedlagte Metropol-scenes arvtager og fokuserer på den urbane musik med særlig interesse for hiphop, dancehall, baile funk, grime, dubstep og r’n’b. Det er også på Cosmopol, man kan feste til den lyse morgen til lyden af reggae, dub, dancehall og andre beslægtede genrer fra de varmere himmelstrøg.

Den anden scene - Astoria - er i modsætning til Cosmopol lidt af en kamæleon, der både byder på neddæmpet musik i dagtimerne og på danse-appelerende klubmusik om natten. Én af aftenerne står sågar i balkan-musikkens tegn, hvor artister fra blandt andet Serbien og Rumænien mikser vestlig rockmusik med balkankolorit. Astoria er indrettet som et slags amfiteater, og det blandt andet med henblik på at forstærke intimiteten mellem de optrædende og publikum.

Årets Roskilde Festival lokker - sædvanen tro - med et alsidigt program, som tilgodeser smagsløg af enhver tænkelig art. Til at kunne holde styr på alle de særegne navne, opererer festivalen med forskellige temakategorier, som for eksempel "stadionnavnene", "de unge løver", "Brasillien", "Balkan" og "indierock for masserne", bare for at nævne nogle stykker.

Dette års Roskilde Festival bliver med andre ord en buffét af genrer, stilarter og etniciteter. Velbekomme.

Roskilde Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA