x

Hør: Oh Land og Turboweekend udgiver single

Hør: Oh Land og Turboweekend udgiver single

I dag begynder årets Grøn Koncert, hvor Oh Land og Turboweekend deler scene. I den anledning har de spontant udsendt en dugfrisk, energisk højsommersingle med titlen "Slow". Hør den i Spotify her forneden.

Om samarbejdet generelt og selve singlen hæfter fortæller Silas Bjerregaard, forsanger i Turboweekend: "Det her nummer har sit helt eget liv. Vi har blandet blod og fået lavet et hit, som hverken er Turboweekend eller Oh Land, men begge dele og noget helt nyt."

Nanna Øland Fabricius (Oh Land) uddyber: "Det fede ved et samarbejde er, at man kan gøre ting, man ikke normalt ville gøre naturligt, men bruge hinandens styrker til at løfte et nummer." 

"Det har været skægt for mig at skrive musik i et univers, hvor der f.eks. er akustiske trommer og elbas, og jeg har hele tiden forholdt mig til, at der er en powerful mandevokal, jeg skal synge op ad. Vi synger ret forskelligt, så det har været sjovt at samarbejde om at finde frem til, hvad der fungerer. Det er blevet til en sang, der handler om, at kærlighed skal ha' tid, og at man ikke må brænde lyset i begge ender, når der rigtigt er noget på spil."

Silas Bjerregaard fortæller nøjere om "Slow": "Hvis man har for meget ild i røven, ender man tit med at brænde folk af. Det er nok essensen af sangens budskab. Man kan nemt blive afhængig af at ligge i overhalingsbanen, hvor det går rigtig stærkt, men det gør også alting mere ustabilt. Nogle gange skal man have hjælp til at stoppe op og få den ro på, der skal til for, at kærligheden kan slå rødder."

"Da vi fandt ud af at vi skulle spille Grøn Koncert sammen med Oh Land, talte vi om, at det kunne være fedt med et nyt fællesnummer til at binde det hele sammen. Turboweekend havde den her grundskitse liggende, som ikke var nået at blive færdig til "Share My Thunder"-albummet, og så sendte vi den til Nanna for at se, hvad hun kunne få ud af det. Det vi fik tilbage, havde så åbenlyst hitpotentiale, at vi smed, hvad vi havde i hænderne for at nå at have det klar til udgivelse og ikke mindst Grøn Koncert."

Og det er noget der giver ekstra sommerfugle i maven til Grøn Koncert. "Vi glæder os helt vildt til at optræde med den på Grøn Koncert for allerførste gang torsdag 16. juli," fortæller Nanna Øland Fabricius. 

Hør "Slow" i Spotify her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA