x

Baal på vej med nyt album

Baal på vej med nyt album

Baal er netop nu ved at indspille deres fjerde studiealbum, der udkommer 26. februar. Albummet bliver efterfølgeren til "Funtex" fra 1999 og har endnu ikke fået nogen titel.

Albummet er ifølge bandet selv "en rigtig rockplade" med en retrospektiv lyd, men samtidig med en moderne kant og "dobbelttydige tekster, som overordnet sætter fokus på det moderne menneskes færd igennem livet - på godt og ondt."

Albummet bliver en tilbagevenden til de store armbevægelser, hvor Baal på deres sidste par album har præsenteret lidt mere enkle og nedbarberede sange.

Den tidligere Inside The Whale-bassist Troels Skjærbæk er trådt ind i bandet, som nu er blevet en kvintet ligesom i gruppens unge dage. Det har ifølge Baal fået dem til at føle sig som et rockband igen.

Albummet bliver indspillet i Lundgaard Studiet ved Vejen og er produceret af Baal og Frank Birch Pontoppidan.

Baal har i et års tid arbejdet med teatermusik og er blevet nomineret til en Reumert-pris for musikken til teaterstykket "Englesyn".

Gruppens forsanger Bjørn Fjæstad har også turneret med eks-Gangway-guitaristen Henrik Balling og hjerneforskeren Peter Lund Madsen med projektet "Hjernesange".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA