x

Spot inviterer til Præ-Spot

Spot inviterer til Præ-Spot

Traditionen tro åbnes Spot Festivalen med et officielt åbningsarrangement i Musikhuset, hvor der både vil være taler og musik.

I år leveres musik til åbningsarrangementet af Marybell Katastrophy (billedet), der ledes af den tidligere Tiger Tunes-keyboardspiller Marie Højlund. Normalt spiller gruppen som en kvartet, men til lejligheden udvides der med en trommeslager, musikken vil blive suppleret af koreografi og visuals, ligesom forskellige gæstestjerner vil deltage i showet.

Senere på aftenen indtages scenen af en samling sværvægtere fra det norske musikmiljø. Under navnet The National Bank er medlemmer fra Jaga Jazzist, Bigbang og The Shining gået sammen med den populære Thomas Dybdahl for at lave rytmisk musik ”til store scener”. Resultatet er blevet vel modtaget Norge, så der er al grund til at glæde sig til koncerten, der bliver den første chance for at opleve bandet live uden for hjemlandet.

Men som noget nyt udvides åbningsaftenen med koncert på VoxHall, Train og Studenterhuset.

På VoxHall bliver der således lejlighed til at stifte bekendtskab med to nye britiske navne. Metronomy spiller en boblende skæv electronica med indstuderede dansetrin, og Dead Kids leverer superenergisk synth-punk-pop, der i engelsk musikpresse er blevet beskrevet som lyden af Michael Jackson, der gør grimme ting ved Devo.

På Train er der dobbelt dansk på plakaten. Maria Køhnke giver prøver på sin varme vokal og sit flair for rumklangsmættet, guitardreven popmusik, hvorefter A Kid Hereafter indtager scenen med sin spraglede og storcharmerende blanding af alt fra nørd-pop til skallesmækker-hardcore.

Og på Studenterhuset lægger de lokale til optrædener med et svensk og et dansk navn. De to stockholmske søstre (enæggede tvillinger, endda) i Taxi Taxi! spiller akustisk baseret neo-folk med forførende vokaler, og København-baserede The Floor Is Made Of Lava har allerede skabt sig et godt buzz i undergrunden med deres kombination af dansabel, guitardreven postrock og humoristiske tekster.

Der er gratis adgang til åbningsaftenens koncerter, hvis man har partout-billet til selve Spot Festivalen. Ellers er der entré på kr. 20 på de respektive spillesteder samt i Musikhuset. Der er adgang efter først-til-mølle-princippet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA