x

U2 solgte ud på auktion

U2 solgte ud på auktion

GAFFA skrev for nogle uger siden, at en auktion til støtte for ofrene af orkanen Katrina ville blive afholdt den 21. april – altså i lørdags. Det var ikke en hvilken som helst auktion, for de ting som ville gå for højst bydende, var musikinstrumenter ejet af eksempelvis U2, Jimi Hendrix og Bill Clinton.

Auktionen er netop lukket, og mere end 200 effekter er blevet solgt til fans med tykke tegnebøger. Blandt andet indbragte The Edges Gibson Les Paul guitar ca. 1,4 mio. kr., hvorimod U2-forsangeren, Bono, solgte sin signerede Irish Falcon Gretsch Guitar for ca. 1 mio. kr., samt solbriller for 120.000 kr.

U2-guitaristens Les Paul-guitar har været med på alle gruppens turnéer siden 1985, hvilket godt kan ses, for køberen af den legendariske guitar udtaler: "Man skulle tro, at den har været igennem en krig".

Nok auktionens største køb var Jimi Hendrix's 1966 Red Fender Mustang guitar, som indkasserede ca. 2,4 mio. kr. Den forhenværende amerikanske præsident og jazz-musiker Bill Clinton fik ca. 300.000 kr. for sin saxofon, og John Lennons runde og blå-tonede solbriller gik for 180.000 kr.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA