x

Copenhagen Guitar & Bass Show afslører første navn

Copenhagen Guitar & Bass Show afslører første navn

Copenhagen Guitar & Bass Show løber af stablen lørdag den 3. og søndag den 4. oktober og kan i år fejre 10-års jubilæum. Nu er det første navn offentliggjort. Det drejer sig om Mercyful Fate-guitaristerne, Michael Denner og Hank Shermann. 

Copenhagen Guitar & Bass Show er et to-dages arrangementet, der med blandt andet clinics, optrædener, stande/udstillinger og meet 'n greets, hylder guitaren og bassen samt alle musikerne, der elsker og mestrer strengelegen – virkelighedens "guitar- and bass heroes!"

Michael Denner og Hank Shermann genopstår sammen som Denner/Shermann. De to guitarekvilibrister er netop teamet op igen i denne musikalske konstellation, som fremtryller den originale heavy. Fredag den 2. oktober, under Copenhagen Guitar & Bass Show, udgiver de albummet "Satans Tomb" på Metal Blade Records.

Det hårdtslående Mercyful Fate-repertoire vil med Denner/Shermann blive genopfrisket, og publikum får hermed chancen for at opleve noget, der ikke er sket i 20 år; nemlig at Michael Denner og Hank Shermann spiller Mercufyl Fate-numre sammen. Samtidig vil der også blive præsenteret smagsprøver af fra deres aktuelle album, "Satans Tomb". Hvor meget er stadig uvist, fortæller Denner og Shermann. "Men vi glæder os til at spille både nyt og gammelt for publikum"" lyder det.

Hank Shermann og Michael Denner er intet mindre end den originale besætning fra Danmarks første heavy metal band Mercyful Fate. De to og Mercyful Fate har været enorm indflydelsesrige, langt ud over Valby Bakke. For dem der ikke kender de "to gamle dinosaurer", som Michael Denner i spøg kalder dem selv, skal man blot skue til verdenskendte Metallica med danske Lars Ulrich og vor tids megasucces Volbeat, hvor sidstnævnte ærbødigst inviterede Hank Shermann og Michael Denner til at optræde og turnere med dem på henholdsvis en Danmarksturné og på Volbeats første turné i USA.

Mercyful Fate har haft en enorm gennemslagskraft og et faderligt mentorskab på heavy metal-genren siden bandets begyndelse i starten af 80erne. Lars Ulrichs beskrev i 1995 baggrunden for Metallicas hyldest til Mercyful Fate på deres album fra 1998, "Garage Inc.", hvor Metallica spiller fem af Mercyful Fates originale numre:

"Jeg tror, at det betyder meget for alle os, at vi 15 år senere kan indse, hvor stor en indflydelse de var og hvor dygtige de var. Bare at blive klar over, at de fyre var så kompetente musikere og lavede noget så fedt var meget fedt."

Mercyful Fate udgav Danmarks første heavy plade i 1983, det legendariske album "Melissa " sammen med King Diamond. Og Mercyful Fate var virkelig pionerer. De blev indbegrebet af heavy metal-subkulturen med King Diamond som frontfigur, og ikke mindst deres provokerende sceneoptræden vakte opmærksomhed. De unge elskede det! De gamle korsede sig, og sådan skulle det være.

Under shows kunne de for eksempel finde på at tappe blodet af deres roadie. Michael Denner har sidenhen fortalt, at roadien heldigvis var uddannet laborant fra Serum Instituttet og havde helt styr på, hvor meget han kunne tåle at blive tappet for. Og sådan bliver det ved, røverhistorierne, som publikum sikkert også får én eller to af.

Copenhagen Guitar & Bass Show finder sted på Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø, og billetter kan skaffes her
Der derudover gratis entré for børn under 11 år i følgeskab med en voksen med billet.

Følg showets program og nyheder på her

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA