Nyhed

Pre-stream: Hør The Strokes-guitarist seneste album nu

Albert Hammond Jr. udgiver den 31. juli Momentary Masters, men du kan høre hans tredje soloalbum allerede nu

Den 31. juli udkommer det tredje soloalbum, "Momentary Masters", fra Albert Hammond Jr., men du kan streame det her forneden allerede nu.

De fleste kender sikkert Albert Hammond Jr. som energisk guitarist i The Strokes, men den amerikanske musiker har allerede to soloalbums i sin turban.

Titlen "Momentary Masters" er inspireret af astronomen Carl Sagan, der i sin bog "Pale Blue Dot" skrev: "Jordkloden er en meget lille scene på en rummelig kosmisk arena. Tænk på de floder af blod, der er blevet udgydet af generaler og kejsere, så de med hæder og triumf kunne blive momentvise mestre af et fragment af en prik."


Ironien i citatet understreger succesens flygtighed, og det var noget, Hammond Jr. kunne nikke genkendende til, når han skrev sine sange: "Jeg føler, at når jeg har skrevet nogle af mine bedste sange, har jeg været sådan "Gud, jeg gjorde det!", men i samme splitsekund er følelsen forsvundet igen. Det er det samme, når du finder uspoleret lykke og samtidig et komplet lavpunkt. Det er præcis, hvad det vil sige at være kreativ: Det er dig, der er sprængfuld af følelser og hvad, du opfanger i de øjeblikke. Acceptér, hvor du er og brug det."

Albummet "¿Cómo Te Llama?" fra 2008 høstede tre stjerner af GAFFAs anmelder, Finn P. Madsen. I kølvandet på udgivelsen begyndte det hårde rock'n'roll-liv med The Strokes at slide på kræfterne. Det ledte til en tur i rehabilitering og en drøj vej tilbage til sangskrivningen: "Halvandet år efter rehabiliteringen var jeg ikke sikker på, at jeg kunne gøre det igen. Den første sang, jeg skrev hed "One Way Trigger" til "Comedown Machine", men inden det, havde jeg ikke skrevet noget i halvandet år. Hvis livet er en flod, stod jeg på kanten og tænkte "Alle er dernede, hvordan kommer jeg derned?". Da jeg endelig kom i, var det skræmmende. Nu synes jeg det er sjovt, for hvad var jeg så bange for? Du kan få det meste ud af det, du vil, hvis du er tilstede i nuet."

Du opleve Albert Hammond Jr. og hans genvundne kræfter i Amager Bio den 6. december. Billetsalget er i gang, og billetter kan skaffes via GAFFA Live

Hør "Momentary Masters" i sin helhed her:

  

ANNONCE