x

Ny lyrikbank på Yahoo

Ny lyrikbank på Yahoo

Yahoo og Gracenote er gået sammen om at lancere en lyrikbank på internettet, som er et forsøg på at imødegå de mange uautoriserede tekst-udbydere, der huserer på nettet. Ofte lægger disse portaler ukorrekte og halve tekster ud på deres hjemmesider og snyder desuden kunstnerne for copyright-kroner.

Samarbejdet mellem søgeportalen Yahoo og medievirksomheden Gracenote kommer i kølvandet på en indgået aftale mellem forskellige musikudgivere og Gracenote, som giver sidstnævnte rettighederne til at oploade sangtekster fra store pladeselskabers bagkataloger, herunder BMG Music, Universal Music og Sony/ATV Music. Totalt drejer det sig om hundrede tusinde tekster, som kan downloades kvit og frit.

Craig palmer, talsmand for Gracenote, udtaler, at den nye licensbaserede ordning kan give markedet et indtægts-boost med et estimeret årligt afkast på omkring 24 milliarder og en kalkuleret bonus på cirka 600 millioner per år de næste ti år.

Palmer siger endvidere, at musikudgiverne tog varmt imod hans firmas plan om at skabe en lyrikbase, fordi de følte, at sangtekster var en uberørt ressurce i en tid, hvor netbrugerne i stigende grad får teksterne via de forskellige mangelfulde lyrik-sider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA