x

Hør Christophers single Tulips nu – og læs nyt interview

Hør Christophers single Tulips nu – og læs nyt interview

Christopher har netop udgivet sin nye single, "Tulips", første udspil fra hans kommende tredje album, der skal følge op på de to hitalbum, "Colours" fra 2012 og "Told You So" fra 2014 og singlehits som "Against the Odds", "Told You So", "Crazy" og "Mama". Sangen har Christopher allerede fremført live en del gange denne sommer, blandt andet på Grøn Koncert. Vi har talt med Christopher om den nye single, der fra i dag kan høres på alle platforme, og det kommende album.

– Sangen er skrevet på en solskinsdag, hvor der var god stemning i studiet, siger Christopher og fortsætter: – Jeg ville gerne have en ny sang med til Grøn Koncert, som skulle være sådan en hænderne-i-vejret-sang med fed funkguitar. Det er der, jeg føler mig bedst hjemme. Det var ikke nødvendigvis meningen, at den skulle være første single til det nye album, men det er den så blevet. Sangen er skrevet sammen med Clarence Coffee Jr., en fyr fra Miami, som også har skrevet til Maroon 5, Rihanna og Kanye West, og Frederik og Fridolin Nordsø, som jeg også arbejdede sammen med på mit forrige album. Det er nogle helt vildt dygtige og samtidig vildt afslappede og grineren fyre, som jeg er blevet meget gode venner med, så det var klart, at vi skulle lave et nyt album sammen.

Hvad har inspireret til teksten?

– Teksten er inspireret af en dag, hvor jeg havde fucket lidt op over for min kæreste, og jeg er ret dårlig til at sige undskyld, så sangen skulle så handle om at sige undskyld. Og så kom vi til at tænke på, at "Two Lips" og Tulips" lyder éns på engelsk, og "Tulip" var en god metafor for at sige undskyld. Man kan sige undskyld på mange måder, med kys, med blomster eller noget helt tredje. Jeg og Coffee har især arbejdet med teksten, mens Frederik og Fridolin har arbejdet med melodien og produktionen, og sangen er indspillet i Frederiks studie på Vesterbro. 

Du laver nogle falsethvin, der minder mig om Michael Jackson. Er det en bevidst hyldest til ham?

– Nej, det har ikke været tanken, men det tager jeg da som en kompliment. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg var meget inspireret af Justin Timberlake på den forrige plade, men denne gang har jeg ikke gået efter nogle konkrete kunstnere som inspirationskilder, men bare lavet det, der faldt mig ind. Men falsetten er jo lidt blevet mit kendetegn, og der ligger måske en lille Michael og gemmer sig et sted dér. 

Kan du fortælle lidt mere om dit kommende album – hvornår kommer det, og hvad kommer det til at indeholde?

– Det er indspillet over to-tre måneder her i foråret og kommer engang til vinter. Og som man forhåbentlig også kan høre på "Tulips", gik vi efter at have lidt flere urban- og hiphop-referencer denne gang og mere bund, men samtidig også et meget organisk udtryk. Som sagt var det helt klart, at jeg skulle lave albummet sammen med Frederik og Fridolin igen.

– Vi vidste godt, at der var store forventninger, fordi den forrige plade blev så stor en succes, som den blev, men vi har bare forsøgt at lave noget, som vi selv var tilfredse med, og det er vi. Vi har været ret perfektionistiske, især i slutfasen, men samtidig har det været vigtigt, at vi ikke polerede tingene alt for meget, for et album skal jo være et øjebliksbillede. Det skal være "Christopher, 23 år," ikke "Christopher, 23, 24, 25 år".

– Det meste af albummet er indspillet i Frederiks og Fridolins studier på Gl. Kongevej og Vesterbrogade på Vesterbro, hvor vi havde Coffee ovre i 10 dage, og noget er også indspillet i deres sommerhus i Sverige. Det har været vildt sjovt, så hvis pladen flopper, så har vi i hvert fald haft en grineren oplevelse, da vi indspille den.

Du har givet mange koncerter her i sommer. Hvad har været din vildeste liveoplevelse denne sommer?

– Det har helt klart været at spille Grøn Koncert, især afslutningskoncerten i København, hvor både min lillebror, min kæreste og mine forældre kom og så mig. Det var sindssygt at kigge ud over alle de mennesker, og jeg tænkte "det bliver ikke større".

Du har jo stor succes i Danmark. Hvad med udlandet, skal der snart til at ske noget dér?

– Ja, det er begyndt at summe lidt i Kina og Tokyo, så må vi se, hvad der sker. Nu har jeg jo holdt en lille pause med pladeudgivelser i den seneste tid, så nu er jeg klar til at trykke speederen i bund og go with the flow.

Hør "Tulips":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA