x

Booker T. Jones kommer til Danmark

Booker T. Jones kommer til Danmark

Der er i sandhed tale om, at et ikon lægger vejen forbi landet, når Booker T. Jones i det kommende år, nærmere bestemt den 9. januar, inviterer indenfor til soul- og r'n'b-fest på Bremen Teater.

Booker T. Jones har lavet musik i over halvtreds år, og er af mange anset for at være en af hovedarkitekterne bag den karakteristiske Memphis soul-lyd, der brød igennem i 1960'erne. Multiinstrumentalisten, der er opvokset i Memphis, var med bandet Booker T. & the MG's ikke blot ophavsmand til instrumentalklassikeren "Green Onions" fra 1962, men også kapelmester i den gruppe, der i 60'erne fungerede som husorkester hos legendariske Stax Records, og dermed lavede musikken til prominente navne som blandt andet Otis Redding og Sam & Dave.

Efter bruddet med Stax i starten af 1970'erne er Jones fortsat med at have prominent indflydelse i den musikalske verden, hvor han blandt andet har arbejdet sammen med ligeledes legendariske Willie Nelson, John Lee Hooker og også the Roots. Ligeledes har han turneret flittigt, hvilket der for nogle år siden bragte ham til Odense - læs GAFFAs anmeldelse af den koncert her. For et par år siden fandt Booker T. tilbage til rødderne og Stax Records, hvor han udgav soloalbummet "Sound the Alarm", som er seneste skud på stammen i en glorværdig karriere, der forhåbentlig kommer indblik i, når han kommer til landet.

Nyd klassikeren "Green Onions", der passer perfekt til en solskinsdag, her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA