x

Tina Dickow skriver sang til Aarhus

Tina Dickow skriver sang til Aarhus

Tina Dickow har skrevet en ny sang, en sang til Aarhus, hvor hun er født og vokset op. Nummeret bliver på dansk, hvilket er helt nyt for Dickow, og det bliver offentliggjort i næste uge. Det skriver hun på Facebook, hvor det lyder:

"Jeg har skrevet sange til 'London', 'Copenhagen', 'Sacre Coeur', 'Gävle', 'Goldhawk Road', 'Reykjavik Town', men aldrig til min fødeby. Og nu kommer den så, min sang til Aarhus – og oven i købet på dansk! Den er sprunget ned på papiret, fordi jeg snart skal hjem og give fødebyen en musikalsk krammer, så nu håber jeg bare, I ka' li' den. I får den at høre i næste uge. ‪#‎pigenudafaarhus‬"

Tina Dickow er medarrangør og hovednavn ved den uofficielle åbningskoncert "Ned fra Nord" i Rådhusparken i Aarhus Festuge torsdag den 27. august. Her optræder også islandske Samaris, Helgi Jonsson og Ásgeir, færøske Eivør (som har stærke bånd til Island) og danske Vocal Line og Folkeklubben. 

Tina Dickow har været bosat i Island siden 2012 med sin islandske mand, sangeren, sangskriveren og multiinstrumentalisten Helgi Jónsson, som hun også har spillet sammen med siden 2008. Det er netop den dansk-islandske forbindelse, som gør, at koncerten består af både danske og islandske sangere og musikere, idet Tina Dickow vil bygge bro mellem sin gamle hjemby og sit nye hjemland.

Tina Dickow er født og opvokset i Aarhus-forstaden Åbyhøj, og i 2005 gav hun koncert på sin gamle folkeskole, Åby Skole. Læs GAFFAs anmeldelse af koncerten her.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA