x

Kissaway Trail om ros i UK: Vi har tabt kæberne

Kissaway Trail om ros i UK: Vi har tabt kæberne

Først kastede The Guardian, The Times, NME, Drowned in Sound, Mojo, The Sun og Rocksound kaskader af stjerner og lovord efter bandets lyd på plade. Nu kan den danske kvintet The Kissaway Trail også bryste sig af at blive fremhævet som den store begivenhed ved den betydende festival Camden Crawl.

Således har The Guardian skåret tværs igennem årets knap 100 lovende navne og peget på de fem fynboer som orkestret, der for alvor rykkede.

– Vi er superglade for, at de store og vigtige blade og aviser i UK har taget så godt imod os med fine anmeldelser og roser. Det er et stort skridt i den rigtige retning. Jeg tror, at det har fået os til at tabe kæben, smiler sanger og guitarist Søren Corneliussen med henvisning til The Guardians ord om, at bandet var ”this year's jawdroppers”.

Og det er heller ikke hvilken som helst festival, bandet først blev udvalgt til at spille på og siden altså erobrede. Camden Crawl har gennem de seneste år specialiseret sig i at udvælge navne, som kort tid efter slår igennem – bands som Hot Chip, Maxïmo Park, The Magic Numbers, Guillemots, Kooks, The Fratellis og Klaxons har været på festivalens plakat, inden hypen om dem satte ind. I år spillede også en lang række orkestre, som for alvor er begyndt at rumstere i den engelske undergrund. Oveni optrådte også et par etablerede navne, hvilket danskerne også fik chancen for at være en del af.

– Den største oplevelse var nok, da vi spillede på Electric Ballroom med Black Rebel Motorcycle Club for 1100 mennesker, pointerer Søren Corneliussen.

Bandet nåede at spille to koncerter ved festivalen, to andre koncerter i London efter festivalens afslutning og endelig optrådte de direkte på radiokanalen BBC6.

– Det er gået over al forventning, konstaterer Søren Corneliussen og siger ydmygt om fremtiden:

– Vi håber selvfølgelig på at sælge en masse plader i England, så vi kan skabe en solid fanbase til, når vi skal på tour derovre.

The Kissaway Trail vender tilbage til England til maj, men først efter, at det danske publikum er blevet plejet med koncerter i Horsens, Århus og Købehavn. Og her kan altså forventes et band, som lægger store dele af den engelske musikscene ned.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA